Rundveehouderij

Nieuws

Arla verhoogt toeslag biomelk verder

Düsseldorf - Biologische melkleveranciers van Arla in Duitsland, België, Nederland en Luxemburg krijgen per 1 oktober 2 cent meer per kilo melk. Daarmee komt de totale verhoging van de biomelktoeslag door Arla Centraal Europa dit jaar uit op 7 cent per kilo.

Arla Foods hoopt hiermee naar eigen zeggen zowel de eigen leden te stimuleren als andere biologische melkveehouders aan te trekken.

"Voor ons als 's werelds grootste leverancier van biologische melk is het belangrijk om een ​​concurrerende melkprijs te betalen", zegt Lothar Laufer, verantwoordelijk voor melkaanvoer en leden bij Arla's business unit Centraal-Europa.

Steeds meer biologisch

Consumenten wereldwijd kiezen steeds meer voor biologische producten. Arla heeft in april van dit jaar al aangekondigd, dat in de komende twee jaar tot 250 miljoen kilo meer biologische melk nodig is om aan de groeiende vraag te kunnen voldoen.

Vanaf 1 januari 2016 geldt voor de biologisch melkveehouders van Arla Foods ook een keuzeregeling voor de biomelktoeslag. Momenteel wordt die berekend op grond van de basismelkprijs voor gangbare melk. Als alternatief kan de boer een biotoeslag voor vet en eiwit kiezen.

Of registreer je om te kunnen reageren.