Rundveehouderij

Nieuws 1869 x bekeken

Peters en Weijers winnen Maischallenge

Beesd - Melkveehouders Koen Peters en Arjan Weijers hebben de MaisChallenge gewonnen. Ze krijgen van Limagrain een reis aangeboden naar het Franse Clermont-Ferrand.

Weijers haalde gemiddeld 22,1 ton droge stof van een hectare met het ras LG 30.248. Hij realiseerde daarmee een meeropbrengst van 5.141 kVEM per hectare ten opzichte van 2013. Peters haalde met LG 30.209 een opbrengst van liefst 23,7 ton droge stof per hectare en een meeropbrengst van 4.941 kVEM.

De opbrengst alleen was niet maatgevend voor de prijsverdeling. Ook de landbewerking, het zaaitijdstip, onkruidbestrijding  en oogsttijdstip waren elementen waarop punten gehaald konden worden.

Op de tweede plaats volgden Jan Anne Roetman en Koen Bolscher. Zij wonnen een tablet. Derde werden Janita en Berto Beukhof Schimmel en Rens Coolen. Zij ontvingen een home-cinema-set.

De MaisChallenge is een initiatief van Limagrain en het NAJK. Doel is ervaringen te delen op het gebied van maisteelt en met de opgedane kennis een hoger resultaat te halen met een efficiëntere benutting van mineralen.

Of registreer je om te kunnen reageren.