Rundveehouderij

Nieuws 504 x bekeken

Duitse melkquotumprijzen pakken hoger uit

Berlijn - De Duitse melkquotumprijzen zijn dinsdag op de juli-beurs gestegen. In het westelijke – en veruit grootste – handelsgebied belandde de prijs volgens door het Bauernverband (DBV) verstrekte informatie op 10 cent per kilo. Dat is 2 cent hoger dan bij de voorlaatste beursronde die plaatsvond op 1 april dit jaar.

In het oostelijke handelsgebied steeg de prijs met 1 cent naar 6 cent per kilo. Dat de prijzen ondanks de beëindiging van de quotering over negen maanden hoger uitvielen toont naar de mening van het Bauernverband aan onder welke druk de melkveehouders als gevolg van de dreigende superheffing staan. Om die reden eist de boerenfederatie nogmaals een zachte landing in de aanloop naar 31 maart volgend jaar.

De omzet van de juli-beurs bleef overigens wel aan de kleine kant. In de twee handelsgebieden ging 198 miljoen kilo in andere handen over. Dat komt neer op 0,65 procent van het nationale quotum. Gevraagd werd 343,9 miljoen kilo en aangeboden 199,1 miljoen kilo. De eerstvolgende en tevens allerlaatste quotumbeurs staat voor 3 november op de agenda.

Of registreer je om te kunnen reageren.