Rundveehouderij

Nieuws

Selectief droogzetten al aardig ingeburgerd

Capelle a/d IJssel – 73 procent van de melkveehouders met meer dan tachtig koeien is bezig met selectief droogzetten. Dat stelt Zoetis op basis van de uitkomsten van de Nationale Droogstandsenquête 2014.

Veel bedrijven zijn al langere tijd bewust bezig met de droogstand. 60 procent gebruikte in 2013 al minder antibiotica bij droogzetten dan het jaar ervoor.

Voor Zoetis is het interessant te weten welke bedrijven Orbeseal gebruiken. Dit product wordt bij droogzetten in het tepelkanaal gebracht tegen infecties van buitenaf. Van de ondervraagden zegt 45 procent koeien droog te zetten met alleen dit product. 34 procent zegt gebruik te maken van de zogenoemde dubbeltherapie. Dan wordt eerst antibioticum in het kwartier gebracht gevolgd door de teatsealer.

Of registreer je om te kunnen reageren.