Rundveehouderij

Nieuws 8 reacties

Prijs perspulp in voorverkoop €1,88

Alphen a/d Rijn - Soltens, onderdeel van de Duynie Holding, start de voorverkoop van bietenperspulp dit seizoen met een prijs van €1,88 per ton per procent drogestof. Dat is 2 cent lager dan de beginprijs vorig jaar. Toen werd gestart met een prijs van €1,90 per procent, maar volgde na zo'n drie weken een verhoging naar €2,05.

De distributie loopt wederom via het trio Duynie/Beuker, Agrifirm Feed (Bonda) en Farmfeed Hedimix.

De eerste nu vastgestelde prijzen gelden van maandag 12 mei tot in ieder geval vrijdag 30 mei. Dan kunnen om 12.00 uur de prijzen weer worden aangepast. De voorverkoopprijs voor aanvoer in de periode vanaf de aanvang van de campagne (circa derde week september) tot en met 19 oktober bedraagt genoemd bedrag van €1,88 per procent drogestof. Daarna, tot en met 7 december, bedraagt de prijs €1,86. De prijs stijgt weer in de laatste periode van de campagne, met 4 cent per procent drogestof naar €1,90.

Genoemde prijzen gelden bij levering franco in Nederland, er zijn mogelijkheden voor kwantumkorting. Voor extra wensen ten aanzien van leveringsdatum en –locatie gelden toeslagen, als er gebruik gemaakt kan worden van alle transportmiddelen zijn er kortingen.

Laatste reacties

 • melkkoeienboer

  vorig jaar was startprijs 1.80

 • cornelis 22

  hou het maar.

 • xw

  geen belangsttelling

 • Stammie

  Hier zou de NMA eens wat aan moeten doen, 3 bedrijven gaan even bij elkaar zitten en bepalen dan gezamelijk de prijs. Heel 'toevallig' zijn de prijs en voorwaarden bij elk bedrijf ook precies gelijk.

 • joopi

  @melkkoeienboer zelfs nog iets lager 1,74 vrije levering alle vrachtwagens. Nu kun je het op het minst duur kopen voor :1,76 maar dan hoef je ook maar 1000 ton af te nemen.

  www.perspulp.nl

 • m.en.mh.miedema

  Teel zelf voederbieten, geen perspulpnodig. Normale opbrengst per ha van 140ton, tegenvallend jaar 125ton, topjaar 180ton. Kan geen enkel ander gewas tegenop, alleen die stomme derogatie eis van max 20% akkerland zit dwars.

 • karst1958

  Wat ik heb is niets waardt [melk] Wat ik kopen wil is duur[perpulp]
  Beter duur dan niet te krijgen heb dus maar gekocht :(

 • japke33

  @stammie, er is maar 1 die de prijs bepaalt en dat is Duynie. Dat is een dochteronderneming van de suikerfabriek. Die andere 2 'mogen'het voor Duynie verkopen. Maar hebben niks over de prijs te zeggen.

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.