Rundveehouderij

Nieuws 1235 x bekeken 1 reactie

Kleinere kunstmestgift bij meer snedes gras

Wageningen - De vroege start van het groeiseizoen vergroot de kans op extra opbrengsten in de vorm van oogst van een extra snede gras.

De hoeveelheid (kunst)mest is beperkt en dat kan leiden tot een tekort aan meststoffen als de bemesting niet wordt aangepast. Wageningen UR adviseert daarom om de verdeling van de mestgift opnieuw te bepalen en aan te passen naar kleinere hoeveelheden. Korten op kunstmest bij de tweede en derde snede, geeft ruimte voor bemesten van een vijfde of zesde snede. Dat voorkomt dat het gras aan het einde van het jaar minder groeit, minder smakelijk is en minder eiwit bevat.

Eén reactie

  • Mozes

    Het advies heeft wel tot gevolg dat het RE en waarschijnlijk ook de drogestof opbrengst in de tweede en derde snede lager zal zijn. Een betere oplossing is maatwerk bemesting: haal je er meer vanaf dan kan er ook meer op. Zolang dit niet mogelijk is met Nederlandse kunstmest moet dit maar gebeuren met Duitse kunstmest.

Of registreer je om te kunnen reageren.