Rundveehouderij

Nieuws 663 x bekeken

SKV verscherpt invoerregels Polen en Litouwen

Zeist - De Stichting Kwaliteitscontrole Vleeskalversector (SKV) heeft de regels voor invoer van nuchtere kalveren uit Litouwen en Polen verder aangescherpt. Kalveren van buiten het risicogebied voor Afrikaanse varkenspest mogen voortaan slechts worden opgezet als op het herkomstbedrijf geen varkens aanwezig zijn.

Dit betekent dat de bij de SKV aangesloten vleeskalverbedrijven voorlopig geen kalveren uit de risicogebieden in Polen en Litouwen mogen opzetten. Voor kalveren uit het overige gebied gelden aanvullende voorwaarden. Enkele daarvan zijn; de vleeskalveren komen niet uit de risicogebieden en zijn niet aanwezig geweest op een controlepost of verzamelplaats in risicogebieden, het paspoort van ieder kalf uit Polen en Litouwen dient digitaal aan SKV te worden verstrekt, de vleeskalveren worden rechtstreeks vanaf de verzamelplaats naar de vleeskalverhouderij getransporteerd en per vervoerseenheid in één keer gelost, op de vleeskalverhouderij zijn geen varkens aanwezig, er worden extra hygiënemaatregelen in acht genomen, en vleeskalveren mogen alleen van het bedrijf worden afgevoerd naar de slachterij. De SKV zal indringend controleren op naleving van deze regels, meldt ze.

Of registreer je om te kunnen reageren.