Rundveehouderij

Nieuws 2188 x bekeken 15 reacties

'Geen anderen failliet door Van Hattem'

Zoetermeer - Anders dan eerst gevreesd zijn geen vleesbedrijven meegesleurd in de val van slachterij Van Hattem.

Dit zegt voorzitter Louis Westgeest van de Vereniging van Slachterijen en Vleesverwerkende Bedrijven (VSVB).

Van Hattem werd vanwege het vermoede inmengen van paardenvlees gedwongen om veel vlees te laten terughalen, wat ook voor diverse vleesbedrijven een grote schadepost zou opleveren. Toch zijn volgens Westgeest geen andere bedrijven omgevallen door de affaire. Hij stelt ook dat, bij zijn weten, geen paardenvlees is aangetroffen in het teruggehaalde vlees. "Daarmee is deze zaak toch heel anders geweest dan bij Selten in Oss, waar wel echt paardenvlees is aangetroffen. Bij Van Hattem hebben ze eigenlijk alleen administratieve gebreken vastgesteld."

Als gevolg daarvan heeft de VSVB actie ondernomen om, samen met de leden, waar mogelijk ook nog verbeteringen in de administratie door te voeren. "Maar de  toezichthouders moeten wel goed beseffen dat kleine bedrijven nooit op dezelfde manier aan allerlei eisen kunnen voldoen als de hele grote. Dat kan in geen enkele sector."

Laatste reacties

 • B den Besten

  De nVWA is een waardeloze organisatie met waardeloze medewerkers. Die denken dat ze verstand hebben en belangrijk zijn.

 • TBaijens

  NVWA trots komt voor ineenstorting/////

 • aarthamstra1

  NVWA is het slechtste wat een onderneming/land kan over komen . Geen enkel menselijk gevoel voor het de mens nog bedrijf. nog voor milieu nog voor de waarheid ,voedselveiligheid of wat dan ook .Alleen scoringsdrift Zonder dat de rechter er aan te pas komt maken ze mensen en bedrijvenen kapot.

 • gjh

  klopt jongens mensen zonde geweten ze willen maar 1 ding jouw kapot maken dus als je gefrusteerd bent en je kan niets is er altijd nog werk bij de nvwa. stelletje triest volk!!!

 • joannes

  De laatste zin zou ik bevestigd willen zien door de het NVWA, want dezelfde criteria stellen als binnen het groot bedrijf vermoord elk kleinbedrijf met verplichte structuur en administratie!

 • B den Besten

  Het is gewoon schandalig wat de nVWA heeft aangericht in Dodewaard. De nVWA wilde van Hattem kapotmaken, maar gelukkig bestaat deze nog.

  'Er waren vermoedens dat van Hattem zou hebben gedaan'. Nou ik vermoed zo veel, op basis van vermoedens mag je niet oordelen, je moet oordelen op basis van feiten.

 • daan1908

  Let op , ook de Furazolidon - affaire krijgt nog een staartje !

 • LUCTOR

  Het vee wat normaal door deze slachterij werd opgenomen moest een andere afnemer voor gezocht worden wat tot gevolg had lagere prijzen op de toch al minimale marge van het luxere vee.
  Hier zou toch in een democratisch stelsel een schadeloos stelling tegen over moeten staan want een bedrijf stil leggen op vermoedens heeft niks met markt werking te maken.

 • steenbok1

  Weet zeker B den Besten dat jij niets van de in en outs weet, je moet zeker niet de schuld bij de NVWA zoeken. Ben het wel met je eens dat het voor iedereen beter is dan van Hattum nog bestaat.

 • B den Besten

  #steenbok1
  Waarom zou jij de in en outs beter weten?

 • steenbok1

  Mag je naar raden Den Besten, maar niet iets gaan roepen hier waar je niets over en van weet.

 • g.g

  Jammer dat ze Van Hattem zo hard hebben aangepakt.

 • joohoo

  Als je ponys per stuk aanvoerd en naar de destructor per kilo afvoerd heb je een gat in je administratie!.Het NVWA heeft de rechter ervan kunnen overtuigen dat er ponys zijn die meer dan 10 ton wegen . Daar kun je als slachterij niet tegen op.

 • Elevage

  ergens is het niet 100% in orde, anders ga je als NVWA niet zo'n hele actie optuigen.
  En nee, misschien zijn er geen bedrijven failliet, maar als er nog openstaande rekeningen zijn, dan worden die zeker niet door van Hattem betaald en daar sta je dan met je verliesposten......................

 • joannes

  Wanneer je in een familiebedrijf met veel vertrouwde werknemers werkt, werk je niet altijd met een sluitende administratieve goederen stroom en goederen transformatie administratie. Daar komt bij dat er meerdere bedrijven zijn zo werkten. Men had een voorbeeld nodig om de NVWA autoriteit te bevestigen en dat verklaart de zin: ¨VSVB actie ondernomen om, samen met de leden, norm van een sluitende administratie af te dwingen¨ Het NVWA heeft gewoon de norm opgelegt! De slachterijen hadden er in hun regels en opvatting aan moeten voldoen.

Laad alle reacties (11)

Of registreer je om te kunnen reageren.