Rundveehouderij

Nieuws 2637 x bekeken 6 reacties

Eerste Kamer schrijft brief over procedure melkveewet

Den Haag - De commissie voor Economische Zaken van de Eerste Kamer gaat een brief sturen naar staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken, premier Mark Rutte en minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie over de wijze waarop de melkveewet wordt behandeld in de Eerste Kamer.

De senatoren willen de bewindspersonen erop wijzen dat de procedure zoals gevolgd bij het wetsvoorstel verantwoorde groei melkveehouderij geen precedentwerking heeft ten aanzien van de behandeling van spoedeisende wetsvoorstellen in de toekomst. De Eerste Kamer is niet gecharmeerd van de druk die wordt gelegd op een spoedige behandeling van de wet. Desondanks is de Eerste Kamer bereid het wetsvoorstel op 15 en 16 december te behandelen, mits het ministerie op tijd de schriftelijke vragen van de senatoren beantwoordt. Doelstelling is dat de wet voor het kerstreces wordt aangenomen, zodat deze per 1 januari van kracht wordt. De Tweede Kamer stemde vorige week in met het wetsvoorstel.

Laatste reacties

 • Zuperboer

  Dr deur drammen dus in goed Achterhoeks. Als dat maar geen kwalitatief slechte beslissingen oplevert.

 • Foxxy

  Tsjah,hebben we dr allemaal niet een hekel aan als iemand tijdsdruk op je uitoefend

 • alco1

  Het zal in de eerste kamer wel net zo'n snert vertoning zijn als in de tweede kamer, met vooral Koffieleut aan het woord.

 • koestal

  het zal wel een juridisch gedrocht worden die voor de gewone melkveehouders niet is te begrijpen,op het ministerie zitten ook meer juristen dan ambtenaren die nog een beetje verstand hebben van het boerenbedrijf

 • kiepel

  ZLTO en LTO Noord konden het samen niet oplossen. Blijkbaar zit er op het ministerie meer verstand.

 • koestal

  Ook de minister van justitie krijgt een brief van Dijksma,dat is niet best !

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.