Rundveehouderij

Nieuws 2729 x bekeken

Voorlopig geen nieuwe leden Cono

Westbeemster – Cono Kaasmakers houdt voorlopig vast aan zijn ledenstop. Dat zegt coöperatie-voorzitter Klaas Sluis. Alleen melkveehouders die het bedrijf van een bestaand Cono-lid overnemen, komen in aanmerking voor toetreding tot de coöperatie.

De zuivelonderneming legt de laatste hand aan een nieuwe kaasmakerij in Westbeemster. De melkaanvoer kan daardoor toenemen van 320 miljoen naar 460 miljoen kilo melk. Deze ruimte wordt in eerste instantie gereserveerd voor de groeiambities van de eigen leden.

Volgens algemeen directeur Eric Hulst overstijgt de vraag naar Cono-kaas het aanbod. De nieuwe kaasmakerij heeft een capaciteit van 38.000 ton. Dat is 10.000 ton meer dan de oude locatie, waar nu nog geproduceerd wordt. Cono zet ongeveer de helft van zijn kaas af binnen Nederland. Verder is België, waar de coöperatie al bijna een eeuw actief is, een belangrijk afzetgebied. In Duitsland groeit de afzet van Cono volgens Hulst tegen de markttrend in.

Of registreer je om te kunnen reageren.