Rundveehouderij

Nieuws 1 reactie

Koers China Modern Dairy keldert om runder-tbc

Peking - Het Chinese zuivelbedrijf China Modern Dairy heeft de beurskoers gevoelig zien dalen na berichten over runder-tbc en brucellose bij runderen op een bedrijf in het westen van de centrale provincie Shaanxi.

Op een veeveiling van 94 koeien, hebben er diverse positief getest voor runder-tbc. Ook testen enkele dieren positief voor brucellose.

Het nieuws hierover zorgde onmiddellijk voor een reactie in de aandelenkoers, ook al verzekerde China Modern Dairy dat er geen rauwe melk op de markt komt en consumenten dus niet ziek kunnen worden.

Tuberculose is op zich nog altijd een groot probleem in China. Jaarlijks worden honderdduizenden mensen geïnfecteerd. Van rauwe melk met tbc-sporen kunnen mensen ook ziek worden. Hetzelfde geld voor melk van met brucellose geïnfecteerde melk.

Over de verspreiding van dierziekten in China wordt doorgaans weinig bekend. De autoriteiten doen ook hun best om berichten hierover onder de pet te houden.

China Modern Dairy kwam vorige week ook al negatief in het nieuws. Toen was de aanleiding dat het zuivelafval zou hebben gedumpt in een visvijver. Het bedrijf ontkende de beschuldiging overigens met klem.

Eén reactie

  • koestal

    Alleen maar problemen in China met hun eigen melk,het buitenland wil wel leveren

Of registreer je om te kunnen reageren.