Rundveehouderij

Nieuws

Hochwald verwerkt meer melk in België

Thalfang/Recogne - Hochwald Foods, moederbedrijf van Hochwald Bolsward en het Belgische LDA, gaan intensiever samenwerken.

Hochwald heeft sinds 1 oktober de melkaanvoer bij de fabriek van Solarec in Recogne verdubbeld tot een volume van 100 miljoen kilo per jaar.

De fabriek in Recogne is voor het overgrote deel in handen van de Belgische Laiterie des Ardennes (LDA), maar eind vorig jaar heeft ook Hochwald er een aandeel in genomen en is het een samenwerking aangegaan met LDA. Sinds 1 januari gaat er al Duitse melk naar de fabriek, maar aanvankelijk een volume van 50 miljoen kilo op jaarbasis.

LDA heeft de laatste jaren gestaag verder geïnvesteerd in de fabriek van Solarec. De poedercapaciteit is vergroot en verbeterd. Doel is dat uiteindelijk ook poeders van babyvoeding-kwaliteit kunnen worden gemaakt.

Of registreer je om te kunnen reageren.