Rundveehouderij

Nieuws 840 x bekeken 4 reacties

Algerije verslaat China royaal bij poederimport

Brussel - Voor de Europese zuivel is het relatief dichtbij gelegen Algerije dit jaar even duidelijk belangrijkers dan China. Althans, als het gaat om de afzet van tonnen zuivelproduct, zo blijkt uit Europese exportcijfers.

Algerije kocht dit jaar tot en met augustus 102.000 ton mageremelkpoeder aan in Europa (tegenover 42.800 in dezelfde periode 2013). Dat is bijna een kwart van de totale Europese export van mageremelkpoeder. Gedurende de eerste acht maanden werd vanuit de hele EU ruim 430.000 ton mageremelkpoeder geëxporteerd. Dat is bijna 60 procent meer dan in dezelfde periode van 2013. China kocht in die periode 45.600 ton aan, tegenover 27.200 in dezelfde periode van 2013.

Ook voor vollemelkpoeder is Algerije dit jaar verreweg de belangrijkste exportbestemming buiten de EU. Dit jaar tot en met augustus werd er ruim 56.000 ton Europees product naar toe verkocht, tegenover 19.100 ton gedurende de eerste 8 maanden van 2013. China komt niet eens voor in de top-10 van ontvangers van vollemelkpoeder uit de EU. In totaal steeg de Europese export van vollemelkpoeder tot en met augustus met 8 procent naar bijna 271.500 ton.

Laatste reacties

 • farmerbn

  Dit is een slecht bericht voor de melkfabrieken want nu blijkt dat de markt niet echt zo slecht is. Wilden ze ons doen geloven dat de melkprijs naar beneden moet ,krijg je dit artikel op de boerderij site.

 • BO(skabout)ER

  dit lijkt mij alleen maar positief! Er liggen in die regio veel kansen tot export van melkproducten.

 • sjaakbea

  @farmerbn geen lid van coöperatie?
  Sjaak van Essen

 • farmerbn

  Jawel maar niet in Nederland.

Of registreer je om te kunnen reageren.