Rundveehouderij

Nieuws 1 reactie

Fransen willen hogere melkprijs

Parijs – De Franse bond van melkveehouders FNPL mikt dit jaar op een melkprijs van tussen de 365 en 380 euro per 1.000 liter.

De bond spiegelt zich daarbij aan de melkprijs in Duitsland. Die ligt volgens de FNPL momenteel rond de 360 euro per 1.000 liter terwijl de collega's in Frankrijk niet meer dan 340 euro vangen.

''Die goede waardering voor de melk in Duitsland is geen kwestie van toverkunst. Het wordt mogelijk gemaakt doordat de interne Duitse melkmarkt goed functioneert. De sleutel daartoe is vertrouwen tussen alle spelers op die markt, en daar ontbreekt het in Frankrijk aan.'' De FNPL stelt daarbij dat de melkprijs "niet wordt voorgeschreven maar wordt berekend op grond van de bepalingen in de geldende overeenkomst, de indicatoren vanuit de sector en de resultaten die de bemiddelaar voor de zuivelsector in 2013 heeft bereikt. 'Het is een kwestie van regels waaraan alle partijen in de sector zich te houden hebben, zowel bij een stijging als bij een daling.''

Eén reactie

  • koestal

    La vache qui rit

Of registreer je om te kunnen reageren.