Rundveehouderij

Nieuws 3 reacties

Deense melkveestapel slinkt, quotumoverschrijding loopt op

Kopenhagen - De Deense melkveestapel slinkt onder druk van de groeiende melkproductie en de daardoor verder oplopende superheffing die de veehouders boven het hoofd hangt.

Volgens de nieuwe veetelling van Danmarks Statistik daalde het aantal melkkoeien per 31 december ten opzichte van dezelfde datum in 2012 met ruim 2 procent naar 567.000. Ook ten opzichte van het 3e kwartaal van vorig jaar is sprake van een dalende trend. De melkproductie overschrijdt het quotumplafond per 19 januari met 2,13 procent. Dat is nogmaals meer dan twee weken eerder, toen het cijfer 1,99 procent was. De superheffing loopt op naar ruim 23 miljoen euro. Ruim 1.700 van de circa 3.600 melkproducenten zijn heffingsplichtig, zo blijkt uit de berichtgeving van de quotumadministratie-instantie.

Laatste reacties

  • Buurman

    23 miljoen op 1700 bedrijven. Dan gaat het richting 14.000 per bedrijf.

  • koestal

    weer is de winst weg,de wereld gaat aan vlijt ten onder !

  • Kroezen

    Is goed

Of registreer je om te kunnen reageren.