Rundveehouderij

Nieuws 1545 x bekeken 4 reacties

Britten komen niet in de buurt superheffing

Londen – De Britse melkproductie lag in december met 1,15 miljard liter weliswaar ruim tien procent hoger dan een jaar eerder maar daarmee komt een superheffing nog altijd niet in beeld.

De melkplas in Groot-Brittannië komt eind 2013 op 10,15 miljard liter terwijl het quotum voor het lopende melkjaar 15,3 miljard liter bedraagt. Daarmee is het, volgens de opgave van het Rural Payment Agency, inmiddels tien jaar geleden dat de Britten voor het laatst met een superheffing geconfronteerd werden. Het RPA meldt tevens dat het gemiddelde botervetgehalte in december uitkwam op 4,11 procent, het laagste niveau in vier jaar tijd.

Laatste reacties

 • sjang

  Dan gaan we verevenen met de Britten.

 • Jongman

  Europese verevening?

 • Hans Sudfryslan

  Als de Nederlandse melkveehouders teveel melken dan hun quota , dan moeten ze ook maar op de blaren zitten . Er is een landen melkquota en geen Europees melkquota . Wij in Frankrijk melken wel door .

 • koestal

  De Britten moeten steeds veel koeien opruimen door tbc besmetting die veroorzaakt wordt door dassen

Of registreer je om te kunnen reageren.