Rundveehouderij

Foto & video 15 reacties

Te koop: veebedrijf met 25 hectare extra als optie

In het Zuidoost-Friese Boijl staat een veebedrijf voor 128 melkkoeien, met 41 hectare te koop. Twee melkrobots kunnen vlot worden ingepast.

Foto

 • In Boijl (Friesland) staat voor €3,37 miljoen een veebedrijf met 41,5 hectare land te koop. Er geldt een NB-vergunning voor 128 melkkoeien en bijbehorend jongvee. Het is een optie om aan de andere kant van de weg 11 hectare bij te kopen à €60.000 per hectare. Achter dit kavel ligt 13 hectare; op aanvraag ook te koop. Naar deze kavels loopt een eigen kavelpad. - Foto's: Zien24

  In Boijl (Friesland) staat voor €3,37 miljoen een veebedrijf met 41,5 hectare land te koop. Er geldt een NB-vergunning voor 128 melkkoeien en bijbehorend jongvee. Het is een optie om aan de andere kant van de weg 11 hectare bij te kopen à €60.000 per hectare. Achter dit kavel ligt 13 hectare; op aanvraag ook te koop. Naar deze kavels loopt een eigen kavelpad. - Foto's: Zien24

 • Op het bedrijf is plek voor 128 melkkoeien en 90 stuks jongvee. De melkkoeien staan in twee verschillende stallen. De eerste ligboxenstal – met overkapping – stamt uit 2007 en is in 2014 verbouwd. Er zijn 56 zwevende boxen. De tweede ligboxenstal is van 1980. Hier kunnen 72 melkkoeien worden gehuisvest.

  Op het bedrijf is plek voor 128 melkkoeien en 90 stuks jongvee. De melkkoeien staan in twee verschillende stallen. De eerste ligboxenstal – met overkapping – stamt uit 2007 en is in 2014 verbouwd. Er zijn 56 zwevende boxen. De tweede ligboxenstal is van 1980. Hier kunnen 72 melkkoeien worden gehuisvest.

 • Dit is die jongste ligboxenstal. De overkapping is hier goed te zien. In totaal kan er – verdeeld over alle stallen – 3.000 kuub mest worden opgeslagen.

  Dit is die jongste ligboxenstal. De overkapping is hier goed te zien. In totaal kan er – verdeeld over alle stallen – 3.000 kuub mest worden opgeslagen.

 • De koeien worden gemolken in een in 2014 deels gerenoveerde 2x5-visgraat. Met 128 grootveeboxen is het echter een optie om 2 melkrobots te plaatsen zonder veel ruimte te verspelen. Droge koeien kunnen dan naar een jongveestal worden verhuisd. Hier zijn al tekeningen van gemaakt.

  De koeien worden gemolken in een in 2014 deels gerenoveerde 2x5-visgraat. Met 128 grootveeboxen is het echter een optie om 2 melkrobots te plaatsen zonder veel ruimte te verspelen. Droge koeien kunnen dan naar een jongveestal worden verhuisd. Hier zijn al tekeningen van gemaakt.

 • Er zijn twee jongveestallen. De eerste uit 2000 kan worden aangepast zodat ruimte ontstaat voor 50 grootveeboxen. De tweede jongveestal is van 1980 en telt 43 zwevende jongveeboxen. Die stal mag worden verlengd, daar is al een vergunning voor binnen. Een koper heeft kortom meerdere opties.

  Er zijn twee jongveestallen. De eerste uit 2000 kan worden aangepast zodat ruimte ontstaat voor 50 grootveeboxen. De tweede jongveestal is van 1980 en telt 43 zwevende jongveeboxen. Die stal mag worden verlengd, daar is al een vergunning voor binnen. Een koper heeft kortom meerdere opties.

 • Alle grond is huiskavel met nette kavelpaden. De grond is humusrijke, vochthoudende zwarte zandgrond, grotendeels recent gedraineerd en geschikt voor diverse gewassen. De verkoper werkt samen met een akkerbouwer die er onder meer mais en aardappelen heeft geteeld.

  Alle grond is huiskavel met nette kavelpaden. De grond is humusrijke, vochthoudende zwarte zandgrond, grotendeels recent gedraineerd en geschikt voor diverse gewassen. De verkoper werkt samen met een akkerbouwer die er onder meer mais en aardappelen heeft geteeld.

 • De 40 meter lange open loods is van 2007. Deze loods is nu in gebruik als stro-opslag en werktuigenberging.

  De 40 meter lange open loods is van 2007. Deze loods is nu in gebruik als stro-opslag en werktuigenberging.

 • Deze kapschuur is uit 1980/2000. Op enkele daken ligt overigens nog asbest. In totaal gaat het om 450 vierkante meter. Links zijn de krachtvoersilo’s te zijn. Ook is er een kunstmestsilo op het erf.

  Deze kapschuur is uit 1980/2000. Op enkele daken ligt overigens nog asbest. In totaal gaat het om 450 vierkante meter. Links zijn de krachtvoersilo’s te zijn. Ook is er een kunstmestsilo op het erf.

 • Op het bedrijf zijn vier sleufsilo’s met een betonwand van circa 1,75 meter. Ook is er een mestplaat voor de vaste mest.

  Op het bedrijf zijn vier sleufsilo’s met een betonwand van circa 1,75 meter. Ook is er een mestplaat voor de vaste mest.

 • Een overzicht vanaf de weg, met op de voorgrond de rietgedekte woning die uit 1938 stamt. Deze woning is 121 vierkante meter groot en telt vier slaapkamers.

  Een overzicht vanaf de weg, met op de voorgrond de rietgedekte woning die uit 1938 stamt. Deze woning is 121 vierkante meter groot en telt vier slaapkamers.

 • Het achterhuis is ongeveer 310 vierkante meter groot en telt meerdere hokken voor jongvee. Voor meer informatie: Schep Makelaardij, Schoonhoven (Zuid-Holland).

  Het achterhuis is ongeveer 310 vierkante meter groot en telt meerdere hokken voor jongvee. Voor meer informatie: Schep Makelaardij, Schoonhoven (Zuid-Holland).

Lees meer over agrarisch vastgoed in dit dossier. Weten wat de buurman betaalde voor grond? Of bekijk gemiddelde grondprijzen bij je in de buurt. Check: Koopaktes en grondprijzen

Laatste reacties

 • Piet P

  Zowat een ton per bunder.

 • mariapeel

  Succes voor de koper. Koop dan huizen van je geld 😂😂😂

 • veldzicht

  Is huizen kopen beter,?die zijn ook peper duur en wat gaat de economie doen?

 • pietkorevaar

  Wat een schuren, je zou verdwaald raken.

 • magele

  Belachelijk met die slechte melkprijs

 • boogaard

  voor

 • WGeverink

  Huizen zijn er tekort en melk is er te veel. Kan je beter huisjes melken dan koeien.

 • veldzicht

  Dat is waar W.Geverink.Mijn broer die geen boer is kocht 10 jaar geleden 3 huizen en verhuurt ze al jaren voor 1400 euro per mand plus de waardestijging van zo,n 60 % in 10 jaar dan kom je toch aan een behoorlijk rendement.Ik heb land gekocht dat doet het ook niet slecht maar om nu land te kopen voor 70.000 ha????ik heb zo mijn twijfels en voorlopig koop ik geen land meer.

 • kleine boer

  En als de bovenstaande reageerders zelf iets te koop hebben kost het stukken minder neem ik aan....

 • mariapeel

  Land kopen is goed als je x uitgekocht word. En waarde stijging moet ik nog eens zien. Er wordt niemand meer boer en die 't wel worden liggen aan 't blok bij de bank en de notaris. Dat je zelf bijna in een gevangenis zit.

 • mariapeel

  Ik zou morgen alle grond omruilen voor huizen als je kon kiezen 👌👍

 • Firma Vellenga

  Net twee huizen van de hand gedaan. Altijd gezeur met huurders

 • 306lsa

  Oké firma Vellinga, gewoon als interesse want mij leek het kopen van een huis om te verhuren wel een serieuze optie
  Was het rendement wel oké?

 • farmerbn

  @vellenga, beter is het om te verhuren aan toeristen. Vooraf betalen en je weet zeker dat ze weggaan. Doen we hier ook.

 • haj146

  2.8 miljoen lijkt me een redelijkere prijs...

Laad alle reacties (11)

Of registreer je om te kunnen reageren.