Rundveehouderij

Foto & video 2 reacties

Supermarkt in het bos: professionele boerderijwinkel in Raalte

In mei 2015 zijn Rob (33) en Henrieke Kleinlangevelsloo (34) samen met buurvrouw Annemieke Hulsman (50) begonnen met een professionele boerderijwinkel in Raalte.

Foto

 • Rob heeft met zijn moeder Ans (64) een maatschap: Ekoboerderij Kleinlangevelsloo met melkvee en waterbuffels. De winkel ‘Supermarkt in het Bos’ is een VOF met (v.l.n.r.) Rob, Henrieke en Annemieke als vennoten. - Fotos: Ronald Hissink

  Rob heeft met zijn moeder Ans (64) een maatschap: Ekoboerderij Kleinlangevelsloo met melkvee en waterbuffels. De winkel ‘Supermarkt in het Bos’ is een VOF met (v.l.n.r.) Rob, Henrieke en Annemieke als vennoten. - Foto's: Ronald Hissink

 • De boerderijwinkel is gesitueerd in een oude varkensstal, op de foto rechts naast het woonhuis.

  De boerderijwinkel is gesitueerd in een oude varkensstal, op de foto rechts naast het woonhuis.

 • De boerderijwinkel heeft een breed assortiment en is professioneel ingericht. De vennoten lieten zich bij de inrichting adviseren door biologische groothandel Natudis en een onafhankelijke adviseur.

  De boerderijwinkel heeft een breed assortiment en is professioneel ingericht. De vennoten lieten zich bij de inrichting adviseren door biologische groothandel Natudis en een onafhankelijke adviseur.

 • De maatschap houdt 60 melkkoeien en 20 stuks jongvee. Het melkvee staat in de ligboxenstal waar de vader van Rob vroeger koeien hield.

  De maatschap houdt 60 melkkoeien en 20 stuks jongvee. Het melkvee staat in de ligboxenstal waar de vader van Rob vroeger koeien hield.

 • Het jongvee staat in een potstal.

  Het jongvee staat in een potstal.

 • Op het bedrijf zijn ook 30 waterbuffels die jaarrond op natuurgrond grazen. In de winkel kunnen bezoekers onder andere buffelvlees kopen.

  Op het bedrijf zijn ook 30 waterbuffels die jaarrond op natuurgrond grazen. In de winkel kunnen bezoekers onder andere buffelvlees kopen.

 • De boerderijwinkel heeft een uitgebreid biologisch voedselassortiment met zoveel mogelijk (streek)producten uit de eigen omgeving. Circa 25% van de eigen koeienmelk wordt verwerkt tot paneerkaas, een geschikte vleesvervanger.

  De boerderijwinkel heeft een uitgebreid biologisch voedselassortiment met zoveel mogelijk (streek)producten uit de eigen omgeving. Circa 25% van de eigen koeienmelk wordt verwerkt tot paneerkaas, een geschikte vleesvervanger.

 • Circa 75% van de biologische koeienmelk gaat naar EkoHolland. Chauffeur Wim de Bresser werkt al 40 jaar met veel plezier als melkrijder op de RMO.

  Circa 75% van de biologische koeienmelk gaat naar EkoHolland. Chauffeur Wim de Bresser werkt al 40 jaar met veel plezier als melkrijder op de RMO.

 • De boerderijwinkel is een plek waar consumenten alle biologische producten kunnen kopen, maar dan wel aangevuld met andere duurzame dagelijkse boodschappen. De winkel is vergelijkbaar met een buurtsuper, maar wel met een sterke focus op biologisch.

  De boerderijwinkel is een plek waar consumenten alle biologische producten kunnen kopen, maar dan wel aangevuld met andere duurzame dagelijkse boodschappen. De winkel is vergelijkbaar met een buurtsuper, maar wel met een sterke focus op biologisch.

 • Het vleesassortiment bestaat uit:</br> 
- eigen biologisch rundvlees en waterbuffelvlees;</br> 
- biologisch varkensvlees van Neimeijer in Heino;</br> 
- biologisch pluimveevlees van Batem in Broekland;</br> 
- Polderhoen; wild van Jager & Boer in Heino</br>
- kalfs- en lamsvlees van Ekofields.

  Het vleesassortiment bestaat uit:
  - eigen biologisch rundvlees en waterbuffelvlees;
  - biologisch varkensvlees van Neimeijer in Heino;
  - biologisch pluimveevlees van Batem in Broekland;
  - Polderhoen; wild van Jager & Boer in Heino
  - kalfs- en lamsvlees van Ekofields.

 • Eddy Tuïnk in Broekland levert de biologische eieren. De vennoten verkopen ook eieren van de eigen boerderij.

  Eddy Tuïnk in Broekland levert de biologische eieren. De vennoten verkopen ook eieren van de eigen boerderij.

 • Ook het assortiment groenten en fruit is breed en is zoveel mogelijk afkomstig van lokale leveranciers. Dat geldt voor veel verse producten.

  Ook het assortiment groenten en fruit is breed en is zoveel mogelijk afkomstig van lokale leveranciers. Dat geldt voor veel verse producten.

 • Voor een deel worden producten, zoals bananen en citrusvruchten, ingekocht bij de groothandel.

  Voor een deel worden producten, zoals bananen en citrusvruchten, ingekocht bij de groothandel.

 • Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld schoonmaakproducten. “Wij willen niet dat mensen nog naar een andere winkel moeten voor niet-biologische producten en bieden dus graag zoveel mogelijk aan”, zegt Henrieke.

  Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld schoonmaakproducten. “Wij willen niet dat mensen nog naar een andere winkel moeten voor niet-biologische producten en bieden dus graag zoveel mogelijk aan”, zegt Henrieke.

 • Ook dagelijks vers brood mag natuurlijk niet ontbreken in de winkel. Het brood komt van Verbeek uit Brummen en op vrijdag ligt er houtovenbrood van Ton IJsseldijk in Lettele in het schap.

  Ook dagelijks vers brood mag natuurlijk niet ontbreken in de winkel. Het brood komt van Verbeek uit Brummen en op vrijdag ligt er houtovenbrood van Ton IJsseldijk in Lettele in het schap.

 • Ook is er veel keuze in zuivelproducten en zachte kaasjes. Boerderij De Eerste in Marknesse, Henriekes ouderlijk huis, levert de boerenkaas.

  Ook is er veel keuze in zuivelproducten en zachte kaasjes. Boerderij De Eerste in Marknesse, Henriekes ouderlijk huis, levert de boerenkaas.

 • Een deel van de zuivelproducten komt van de zuivelboerderij van Klaas de Lange in Nederland en ligt als Weerribben Zuivel in het schap.

  Een deel van de zuivelproducten komt van de zuivelboerderij van Klaas de Lange in Nederland en ligt als Weerribben Zuivel in het schap.

 • De klanten van de boerderijwinkel komen van Zwolle tot aan Deventer en van de IJssel tot aan Rijssen/Holten. “Ze komen bij ons alle boodschappen doen, of speciaal voor biologisch vlees of zuivel”, zegt Rob.

  De klanten van de boerderijwinkel komen van Zwolle tot aan Deventer en van de IJssel tot aan Rijssen/Holten. “Ze komen bij ons alle boodschappen doen, of speciaal voor biologisch vlees of zuivel”, zegt Rob.

 • De winkel heeft ook een webshop en bezorgservice, waar klanten erg blij mee zijn.

  De winkel heeft ook een webshop en bezorgservice, waar klanten erg blij mee zijn.

 • De ondernemers hebben veel aandacht voor een dier- en milieuvriendelijke productiewijze. Zo is er bijvoorbeeld ook ongebleekt wc-papier te koop.

  De ondernemers hebben veel aandacht voor een dier- en milieuvriendelijke productiewijze. Zo is er bijvoorbeeld ook ongebleekt wc-papier te koop.

 • Henrieke en Annemieke verzorgen samen met Marcel Vijn van WUR en Maria van Boxtel van Land&Co de workshop <a style="color:#C00;" href="https://www.wur.nl/upload_mm/5/c/4/f4af0d32-b81b-4947-8253-ea32040d38c2_365973.pdf‘">De ideale boerderijwinkel’</a> op de Biobeurs in Zwolle (18 januari van 10.30 tot 11.30 uur).

  Henrieke en Annemieke verzorgen samen met Marcel Vijn van WUR en Maria van Boxtel van Land&Co de workshop De ideale boerderijwinkel’ op de Biobeurs in Zwolle (18 januari van 10.30 tot 11.30 uur).

 • Agrariërs kunnen voor advies over de inrichting van een boerderijwinkel ook terecht bij:</br>- Pieter van Gurp, oud-winkelier, tel. (06) 169 460 67</br> 
- Hans-Piet van Sprang die samen met Pieter boerderijwinkels ondersteunt in de opzet of het verbeteren van de bedrijfsvoering, tel. (06) 831 717 07</br> - Theo Rooijakkers van Buitenkans Advies, tel. (06) 537 955 53

  Agrariërs kunnen voor advies over de inrichting van een boerderijwinkel ook terecht bij:
  - Pieter van Gurp, oud-winkelier, tel. (06) 169 460 67
  - Hans-Piet van Sprang die samen met Pieter boerderijwinkels ondersteunt in de opzet of het verbeteren van de bedrijfsvoering, tel. (06) 831 717 07
  - Theo Rooijakkers van Buitenkans Advies, tel. (06) 537 955 53

Laatste reacties

Of registreer je om te kunnen reageren.