Rundveehouderij

Foto & video 1990 x bekeken

Jong talent op Belgisch Witblauw-keuring

Bij de regionale keuring van het Belgisch Witblauwe ras in Geffen afgelopen weekend zijn enkele families sterk vertegenwoordigd. Er was veel jong talent te zien.

Foto

 • De regio’s Centraal en Limburg van het Belgisch Witblauwe stamboek hielden op zondag 4 september hun regionale fokveedag. Van de 95 dieren van 18 inzenders hebben er bijna 90 een plaats in de ring gekregen. Het aantal dieren en inzenders is ongeveer gelijk aan vorig jaar.<br /><em>Foto's: Henk Riswick</em>

  De regio’s Centraal en Limburg van het Belgisch Witblauwe stamboek hielden op zondag 4 september hun regionale fokveedag. Van de 95 dieren van 18 inzenders hebben er bijna 90 een plaats in de ring gekregen. Het aantal dieren en inzenders is ongeveer gelijk aan vorig jaar.
  Foto's: Henk Riswick

 • Deze vond plaats op het terrein van '<a href="http://www.effenoargeffe.nl/">Effe noar Geffe</a>'; een groot dorpsevenement in het Brabantse Geffen waar zo’n 25.000 bezoekers op af komen. De koeien pasten prima bij de opzet van deze dag met veel aandacht voor agrarische cultuurhistorie en plattelandsbeleving. Burgers komen even een kijkje nemen en verbazen zich zichtbaar over wat ze zien; kinderen aaien kalfjes of mogen een grote dikbil aanraken.

  Deze vond plaats op het terrein van 'Effe noar Geffe'; een groot dorpsevenement in het Brabantse Geffen waar zo’n 25.000 bezoekers op af komen. De koeien pasten prima bij de opzet van deze dag met veel aandacht voor agrarische cultuurhistorie en plattelandsbeleving. Burgers komen even een kijkje nemen en verbazen zich zichtbaar over wat ze zien; kinderen aaien kalfjes of mogen een grote dikbil aanraken.

 • Ondanks de gezellige en uitgelaten sfeer was de strijd in de ring er niet minder om. Juist voor het gevarieerde publiek is het mooi om de grote variatie in Belgisch Witblauwen te zien; van spierwit zonder enkele vlek tot zwartbont of zelfs bijna helemaal grijsblauw. Het is hier goed te zien bij de verkiezing van de Miss toekomst. Kleur is voor de jury geen keuringsitem, maar kan wel mede bepalen hoe een dier toont. Vooraan op de foto Kylene (v: heroique de L’Ecluse) van Bart Hoogeveen uit Dreumel.

  Ondanks de gezellige en uitgelaten sfeer was de strijd in de ring er niet minder om. Juist voor het gevarieerde publiek is het mooi om de grote variatie in Belgisch Witblauwen te zien; van spierwit zonder enkele vlek tot zwartbont of zelfs bijna helemaal grijsblauw. Het is hier goed te zien bij de verkiezing van de Miss toekomst. Kleur is voor de jury geen keuringsitem, maar kan wel mede bepalen hoe een dier toont. Vooraan op de foto Kylene (v: heroique de L’Ecluse) van Bart Hoogeveen uit Dreumel.

 • Bij de stieren mochten deze fokkers alsnog de eerste prijs meenemen, want hun stier Remco van Maris (v: Adaji de Bray) werd verkozen tot Mister toekomst. Een mooie stier van 15 maanden, vlot in de benen, een goede bespiering en vooral een goede fokstier in spe, aldus de jury.

  Bij de stieren mochten deze fokkers alsnog de eerste prijs meenemen, want hun stier Remco van Maris (v: Adaji de Bray) werd verkozen tot Mister toekomst. Een mooie stier van 15 maanden, vlot in de benen, een goede bespiering en vooral een goede fokstier in spe, aldus de jury.

 • Paula (v: Attribut du Fond de bois) van Ronald Wolters uit Lievelde werd kampioen oude vaarzen. Ze heeft íets meer gewicht in de bil dan haar concurrentes Polka van het Broek (v: Sheriff de Centfontaine) van Frank en Frans van Hest. Coco Chanel (v: Lasso van ’t Kookshof) van Bart Hoogveen uit Dreumel werd tot winnaar van de oudere koeien gekroond.

  Paula (v: Attribut du Fond de bois) van Ronald Wolters uit Lievelde werd kampioen oude vaarzen. Ze heeft íets meer gewicht in de bil dan haar concurrentes Polka van het Broek (v: Sheriff de Centfontaine) van Frank en Frans van Hest. Coco Chanel (v: Lasso van ’t Kookshof) van Bart Hoogveen uit Dreumel werd tot winnaar van de oudere koeien gekroond.

 • Pieta van de Broek was duidelijk lieveling van jury en publiek. Ze won bij de vaarskalveren de hoogste titel.

  Pieta van de Broek was duidelijk lieveling van jury en publiek. Ze won bij de vaarskalveren de hoogste titel.

 • Pieta won samen met haar moeder History (v: Imperial de L’Ecluse), eerder al benoemd tot groepswinnaar, de titel mooiste zoogstel.

  Pieta won samen met haar moeder History (v: Imperial de L’Ecluse), eerder al benoemd tot groepswinnaar, de titel mooiste zoogstel.

 • Ondertussen in de wachtruimtes. De organisatie heeft het grasveldje in een woonwijk met houten palen vakkundig omgebouwd tot ring en tijdelijke huisvesting. Het publiek vond het prachtig.

  Ondertussen in de wachtruimtes. De organisatie heeft het grasveldje in een woonwijk met houten palen vakkundig omgebouwd tot ring en tijdelijke huisvesting. Het publiek vond het prachtig.

 • De familie Hunnekens won in de categorie ‘één stier en één vaars van één eigenaar’ met Carolien 40 en Remco van Maris.

  De familie Hunnekens won in de categorie ‘één stier en één vaars van één eigenaar’ met Carolien 40 en Remco van Maris.

 • Een mooie verschijning was de keuzerubriek ‘afstammeling van 1 stier’. Deze werd gewonnen door Frank van Erp uit Aarle-Rixtel met de stier Imperial de L’Ecluse. De nakomelingen hadden alle drie dezelfde typische donkere kleur en bouw. De nakomelingen van deze stier gooiden in diverse rubrieken hoge ogen.

  Een mooie verschijning was de keuzerubriek ‘afstammeling van 1 stier’. Deze werd gewonnen door Frank van Erp uit Aarle-Rixtel met de stier Imperial de L’Ecluse. De nakomelingen hadden alle drie dezelfde typische donkere kleur en bouw. De nakomelingen van deze stier gooiden in diverse rubrieken hoge ogen.

 • Niet alleen voor het jeugdig vee, maar ook voor jonge mensen was plaats ingeruimd. Temmi van Schayk uit Sint Oedenrode won de jeugdrubriek.

  Niet alleen voor het jeugdig vee, maar ook voor jonge mensen was plaats ingeruimd. Temmi van Schayk uit Sint Oedenrode won de jeugdrubriek.

 • Even de koeien aanraken. Op het evenement komen 25.000 mensen af waarvan van een aantal ook even langs de koeien loopt.

  Even de koeien aanraken. Op het evenement komen 25.000 mensen af waarvan van een aantal ook even langs de koeien loopt.

Of registreer je om te kunnen reageren.