Rundveehouderij

Foto & video 1 reactie

Melkveehouders nemen kijkje in vleeskalverstal

Een groep van zo’n 60 veehouders nam donderdag 6 maart deel aan een studiedag van Alpuro Breeding naar aanleiding van het kalveropfokproject om uitval onder kalveren te verlagen. Ook bezochten ze een proefbedrijf van de VanDrie Group.

Foto

 • In het project kregen de veehouders inzicht in de kalveruitval op hun eigen bedrijf en de uitval onder de aan de VanDrie Group geleverde stierkalveren. Bij aankomst op het proefbedrijf moesten eerst de nodige hygiënemaatregelen genomen worden.

  In het project kregen de veehouders inzicht in de kalveruitval op hun eigen bedrijf en de uitval onder de aan de VanDrie Group geleverde stierkalveren. Bij aankomst op het proefbedrijf moesten eerst de nodige hygiënemaatregelen genomen worden.

  Foto: Koos Groenewold
 • In de voeropslag gaf bedrijfsleider Klaas Boeder uitleg over het bedrijf en wat voor proeven er gedaan worden. Een kijkje in een keuken dat niet iedere dag gegeven wordt.

  In de voeropslag gaf bedrijfsleider Klaas Boeder uitleg over het bedrijf en wat voor proeven er gedaan worden. Een kijkje in een keuken dat niet iedere dag gegeven wordt.

  Foto: Koos Groenewold
 • Al snel ontstaat er een levendig vraag-antwoordgesprek tussen bedrijfsleider en veehouders over de juiste voeding van zowel vleeskalf als fokkalf.

  Al snel ontstaat er een levendig vraag-antwoordgesprek tussen bedrijfsleider en veehouders over de juiste voeding van zowel vleeskalf als fokkalf.

  Foto: Koos Groenewold
 • De kalveren kunnen rekenen op een brede interesse. Huisvesting, voeding, gezondheid en antibioticagebruik komen uitgebreid aan de orde.

  De kalveren kunnen rekenen op een brede interesse. Huisvesting, voeding, gezondheid en antibioticagebruik komen uitgebreid aan de orde.

  Foto: Koos Groenewold
 • Natuurlijk is er ook volop discussieruimte met de vertegenwoordigers van Alpuro Breeding.

  Natuurlijk is er ook volop discussieruimte met de vertegenwoordigers van Alpuro Breeding.

  Foto: Koos Groenewold
 • Het bedrijf telt niet alleen 530 vleeskalveren maar ook 180 opfokkalveren voor onderzoek naar melkpoeders en muesli’s voor melkveebedrijven.

  Het bedrijf telt niet alleen 530 vleeskalveren maar ook 180 opfokkalveren voor onderzoek naar melkpoeders en muesli’s voor melkveebedrijven.

  Foto: Koos Groenewold
 • Iedere groep van 20 kalveren beschikt over een drinkautomaat zodat drinkgedrag en opname geregistreerd worden.

  Iedere groep van 20 kalveren beschikt over een drinkautomaat zodat drinkgedrag en opname geregistreerd worden.

  Foto: Koos Groenewold
 • Buiten is nog plaats voor 30 kalveren in een flexistal. Deze kalveren worden met melkemmers of een milkbar gevoerd. Al snel ontstond er een discussie over de voor- en nadelen van binnen- of buitenhuisvesting.

  Buiten is nog plaats voor 30 kalveren in een flexistal. Deze kalveren worden met melkemmers of een milkbar gevoerd. Al snel ontstond er een discussie over de voor- en nadelen van binnen- of buitenhuisvesting.

  Foto: Koos Groenewold

Eén reactie

 • snip

  jammer dat dit zo kort verslagje is. het begint net interresant te worden en alleen maar vragen in de tekst en niks geen antwoorden/ideeen

Of registreer je om te kunnen reageren.