Redactieblog

‘Levende kaaslegende Kees’

Bij welk bedrijf kom je het nog tegen? Een werknemer die na 60 jaar afscheid neemt van zijn vak.

Dat zegt heel veel over het bedrijf en over de medewerker! Kees Veenswijk is vanaf zijn jonge jaren betrokken geweest bij Van ’t Riet Zuiveltechnologie en heeft het bedrijf, dat inmiddels 130 jaar oud is, uit zijn jasje zien groeien. Kees zelf is altijd zeer betrokken geweest bij de klanten.

Artikel gaat verder onder de film.

Prachtige verhalen

Van ’t Riet is een grote naam in zuivelend Nederland, maar het bedrijf levert ook zuivelapparatuur in de rest van de wereld. Kees kon daar altijd zo smeuïg over vertellen als hij onverwacht op de stoep stond om een stukje kaas te kopen en te informeren hoe het met het kaasmaken ging. Hij heeft in al die jaren een hoop avonturen beleefd. Overal op de wereld hebben mensen hun eigen gewoonten en Kees kon zich geweldig aanpassen, wat maakte dat hij echt genoot als hij weer eens op pad was om iets moois neer te zetten. Met zijn enorme kennis kon hij altijd goed meedenken en helpen bij het oplossen van problemen. Tegelijk bleef hij heel praktisch, wat maakte dat zijn oplossingen ook gewoon uitvoerbaar bleken.

‘Het is juist de samenwerking tussen techniek, kennis en praktische uitvoerbaarheid die zorgt dat een project succesvol wordt’

Nieuwe kaasmakerij in buitenland

En wat doe je als je een kaasmakerij aan het bouwen bent op het Afrikaanse platteland en er is geen fatsoenlijke badkamer in de buurt om je op te frissen? Dan gebruik je de kaastobbe als bad! Ik zie hem zo zitten genieten met zijn pretogen. Natuurlijk was het niet alleen maar halleluja. Soms kwam hij terug op een plek waar een paar jaar eerder een complete kaasmakerij was neergezet met steun van de Europese Unie en bleek er niets van over te zijn.

Samenwerking

De kaasmakerij werd bewoond door een paar gezinnen en alle apparatuur was eruit verdwenen. Dan sta je raar te kijken, maar het geeft ook weer dat je er met goede apparatuur alleen niet bent. Het is juist de samenwerking tussen techniek, kennis en praktische uitvoerbaarheid die zorgt dat een project succesvol wordt. Laat Kees nou al die criteria met zich meebrengen. Tezamen met een aimabel karakter maakt dat een man die je niet wilt missen. Dus; Kees, we missen je! Het ga je goed!

Of registreer je om te kunnen reageren.