Rundveehouderij

Achtergrond 3 reacties

Hightech melken anno 2015

Robotisering en automatisering hebben de afgelopen decennia een vaste plaats veroverd in vrijwel iedere stal. Robots melken, poetsen de vloer schoon, vullen de ligboxen en voeren de koeien. De Nederlandse melkveehouderij loopt als het gaat om innovatiekracht wereldwijd voorop.

Het boek Hightech melken, automatisering in de melkveestal schetst de stand van zaken bij melkrobots, voerrobots, mestrobots en andere stalautomatisering zoals instrooiapperatuur voor ligboxen. Het bevat uitvoerige productoverzichten, reportages, interviews met onderzoekers en captains of industry en bied handvatten bij investeringen. Kortom, het hoort bij elke toekomstgerichte melkveehouder opengeslagen op tafel te liggen.

 

Hightech melken kost €24,95 en is hier te bestellen

Foto

 • Hightech melken anno 2015
 • Hightech melken anno 2015

Laatste reacties

 • Jan van het Zand

  De WUR maakt onderscheid in high tech-richting en de low cost-richting in de melkveehouderij. We zullen zien wat beide richtingen zullen gaan doen.
  Het zou zo maar kunnen zijn, dat de high tech bedrijven het financieel zwaar hebben nu. De banken vermelden zelfs dat er heel zware posten bij zijn. De low cost bedrijven zullen wellicht daar niet bij horen.
  Op de lange duur zullen de low cost bedrijven ook wel de overstap maken maar dan gefaseerd. En ze zullen helemaal de overstap maken als de high tech apparatuur voor betaalbare prijzen op de markt wordt gebracht. En betaalbaar in aanschaf én onderhoud. Want ze willen wel low cost blijven produceren. Dat is wel gunstig als de vrije markt fluctuerende melkprijzen laat zien.

 • a.cremer

  Wel raar dat dit boek niet beschikbaar is als e-book.

 • Reactie verwijderd door een beheerder

Of registreer je om te kunnen reageren.