Pluimveehouderij

Nieuws 5 reacties

Pluimvee moet mogelijk hele dag bij water kunnen

Landbouwminister Carola Schouten overweegt om permanente waterverstrekking aan vleeskuikens en vleeskuikenouderdieren en alle andere dieren verplicht te stellen. Dat schrijft ze in een brief aan de Tweede Kamer.

De NVWA heeft de minister gevraagd om een dergelijke regeling op te stellen, nadat uit een risicobeoordeling van BuRO blijkt dat dieren op de meeste bedrijven met vleeskuikenouderdieren niet permanent toegang tot water hebben.

Resultaten uit onderzoeken naar waterverstrekking toepassen

Schouten schrijft dat niet voor alle diersoorten wetenschappelijk onderbouwd is hoeveel water ze tot hun beschikking moeten hebben. “Voor vleeskuikenouderdieren zullen resultaten van diverse lopende onderzoeken worden geëvalueerd en waar mogelijk direct worden toegepast of verwerkt in een plan van aanpak dat gereed is voor juli 2020”, aldus Schouten.

Laatste reacties

 • Mieltim

  Is die nu helemaal gek geworden, onze dieren krijgen meer dan voldoende water!!!

 • HeinCarien

  We krijgen nu al te maken met videobellen. Mag je van de NSB op je eigen bedrijf gaan rondfilmen en laten zien. Volgende week mag je een stuk of 50 on line 24 uurs camera’s ophangen

 • kleine boer

  en op de oostvaardersplassen mag gewoon alles anders....

 • B Vink

  De vleeskuikens hebben ook een verplichte donker periode. Hoe wil je ze dan water verstrekken?

 • erwinnijssen

  Zouden ze een hart chirurg, gezagvoerder ook voorzien van regeltjes op hun vakgebied? Wordt een dictatuur bestuurd door mensen die zich niet laten remmen door enige gebrek aan kennis?

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.