Pluimveehouderij

Nieuws

NVP hervat overleg met minister Schouten

De Nederlandse Vakbond Pluimveehouders (NVP) hervat het regulier overleg met landbouwminister Carola Schouten.

In oktober werd het overleg opgeschort naar aanleiding van de eerst aankondiging van de stikstofmaatregelen van de minister.

In een brief aan landbouwminister Carola Schouten zegt Hennie de Haan, voorzitter van de NVP, dat in het overleg tussen het Landbouw Collectief en de minister inmiddels een goede basis is gelegd voor vervolggesprekken. “Er ligt een set aan afspraken, maar er moet nog veel gebeuren.”

De Haan: vertrouwen moet groeien

De Haan zegt dat met de afspraken tussen het Landbouw Collectief en de minister de vraag rijst of het overleg ook op andere thema’s weer kan worden hervat. “Dat doen we in het vertrouwen dat het overleg met het Landbouw Collectief een constructief en positief vervolg krijgt.”

De Haan houdt wel een slag om de arm. Volgens haar moet het vertrouwen nog groeien. “Daarom behouden wij ons het recht voor om per direct overleggen weer te staken, wanneer de onderhandelingen met het Landbouw Collectief niet voortgezet worden in de geest van wat besproken is tijdens het Catshuis-overleg op 16 december.”

Lees alles over het stikstofbeleid in dit dossier. En Gezond koeien voeren met minder eiwit: hoe doe je dat? Kijk gratis het webinar hierover terug

Of registreer je om te kunnen reageren.