Pluimveehouderij

Nieuws

Kamp: spijtig dat pluimveesector hitteplan niet volgt

Minister Kamp (EZ) vindt het spijtig dat de pluimveesector geen bindende afspraken wil maken om geen dieren te vervoeren bij temperaturen boven 35 graden. Dat schrijft de minister in een brief aan de Tweede Kamer.

Nepluvi heeft afgelopen zomer in een brief aan de minister laten weten zich niet aan te sluiten bij een Nationaal Plan voor veetransport bij extreme temperaturen. Onderdeel van dat plan is dat er geen transport plaats heeft bij temperaturen boven 25 graden. Hoewel de pluimveehouderij wel maatregelen wil nemen om onnodige aantasting van het dierenwelzijn te voorkomen bij transport.

Nepluvi heeft afgelopen zomer in een brief aan de minister laten weten zich niet aan te sluiten bij een Nationaal Plan voor veetransport bij extreme temperaturen.

Transporten in de koele uren

De Nepluvi is met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) in overleg over werkafspraken, zodat transporten in de koele uren van de dag kunnen plaatsvinden. Maar dat overleg kan geen beletsel zijn voor de pluimveehouderij om te laten zien dat het haar menens is met het dierenwelzijn bij hoge temperaturen, aldus de minister. “Het al dan niet met de NVWA komen tot een vergelijk over mogelijk verruimde werktijden zou daarbij geen voorwaarde moeten zijn.”

Of registreer je om te kunnen reageren.