Pluimveehouderij

Nieuws 2056 x bekeken

Duitsland: meer bedrijven, maar minder leghennen

Duitsland telde afgelopen juli 1.692 pluimveebedrijven met meer dan 3.000 hennen. Dat zijn 45 bedrijven meer dan een jaar geleden, blijkt uit cijfers van het bureau Marktinfo Eier&Geflügel.

Leghennenbedrijven met uitloop zorgen voor de toename van het aantal bedrijven. Het aantal bedrijven met vrije-uitloop steeg met twaalf afgelopen jaar. Het aantal biobedrijven nam met 35 stuks toe. Het aantal scharrelbedrijven in Duitsland is onveranderd ten opzichte van een jaar eerder en er zijn drie leghennenbedrijven minder met verrijkte kooien.

Leghennenbedrijven met uitloop zorgen voor de toename van het aantal Duitse pluimveebedrijven met meer dan 3.000 leghennen.

1,5% meer leghennenplaatsen op grote bedrijven dan vorig jaar

Gezamenlijk beschikken de bedrijven over 48,11 miljoen leghennenplaatsen. Dat is 1,5% meer dan een jaar geleden. Deze plaatsen zijn niet allemaal in gebruik. Half juli werden 39,65 miljoen hennen geteld in Duitsland, 1,8% minder dan een jaar eerder.

Of registreer je om te kunnen reageren.