Pluimveehouderij

Nieuws

Duitsland telt 6% meer leghennen

Marktexperts verwachten de tweede helft van dit jaar een sterke groei van de Duitse leghennenstapel. De ontwikkeling van het aantal legkippen gaat in Nederland tegen de Europese trend in.

Volgens cijfers van bureau Marktinfo Eier & Geflügel (MEG) houden Duitse boeren in juli en augustus 43,97 miljoen leghennen. Tegenover dezelfde maanden in 2015 is dat een groei van 6,1%.

In de eerste helft van dit jaar overtrof het aantal legkippen in Duitsland reeds het aantal van vorig jaar. Gemiddeld bedroeg de stijging over de eerste 6 maanden van dit jaar 1,1%.

Meer legkippen in Europa

Een groeiend aantal leghennen in Duitsland staat niet op zichzelf. Volgens berekening van MEG is in juli en augustus het aantal legkippen Europabreed hoger dan vorig jaar. Voor beide maanden wordt de legkippenstapel geschat op 346,1 miljoen hennen, 2,1% meer dan een jaar geleden.

Nederland uitzondering

Nederland is de belangrijkste eierleverancier in Duitsland. De ontwikkeling van het aantal legkippen gaat in Nederland tegen de Europese trend in. MEG becijfert voor de maanden juli en augustus 34,6 miljoen legkippen in Nederland. Dat is 5% minder dan een jaar terug. Voor Nederland is sprake van een kleine trendbreuk. In de eerste helft van dit jaar was het aantal leghennen in Nederland 1,6% hoger dan in de eerste helft van vorig jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.