Pluimveehouderij

Nieuws 2939 x bekeken

Opnieuw nee tegen Duits kuikenruimingsverbod

Routinematig ruimen van mannelijke eendagskuikens in broederijen is niet strafbaar, oordeelt de rechtbank in Münster.

Het in 2013 uitgevaardigd decreet van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen, waarin het routinematige ruimen van mannelijke eendagskuikens in broederijen wordt verboden, is volgens het Oberverwaltungsgericht (OVG) in Münster niet rechtmatig. Dat oordeelde de gerechtelijke instantie vrijdag 20 mei.

Het OVG meent dat de wet op de dierenbescherming een dergelijk decreet niet toelaat. De zaak diende in tweede instantie op aanvraag van twee broederijen. Het door de rechters gewraakte decreet was afkomstig van de groene landbouwminister Johannes Remmel.

Ruimingspraktijk niet strafbaar

Eerder deze maand oordeelde ook het Oberlandesgericht in Hamm al dat de ruimingspraktijk niet als strafbaar kan worden beoordeeld. Die procedure was aangespannen door dierenbeschermingsorganisatie Peta.

Of registreer je om te kunnen reageren.