Pluimveehouderij

Nieuws

Duitsland importeert meeste pluimveevlees uit Nederland

Duitsland importeerde in 2015 volgens voorlopige opgave 434.723 ton pluimveevlees in, dat blijkt uit statistieke gegevens van het Duitse Bundes Ambt.

Het meeste pluimveevlees (ongeveer 91%) komt uit landen in de Europese Unie. Op de eerste plaats van importlanden staat Nederland. Meer dan de helft van het totale aantal kilo's geïmporteerde vlees komt namelijk uit Nederland. Voornamelijk verse kippendijen, ruggen en bevroren kippendelen worden door de Duitsers geïmporteerd. Naast Nederland zijn Polen, België, Oostenrijk en Frankrijk de belangrijkste landen van waaruit Duitsland importeert.

Duitsland exporteerde in 2015 pluimveevlees naar 102 verschillende landen. In totaal werd er 385.043 ton geëxporteerd, hiervan werd een derde deel naar Nederland geëxporteerd. Nederland importeerde vooral de verse kipfilet en kipdelen vanuit Duitsland. Van de in totaal 119.044 ton geïmporteerd kalkoenvlees leverde Nederland een aandeel van 15% naar Duitsland. Polen leverde het grootste aandeel voor de import met 45%.

Of registreer je om te kunnen reageren.