Pluimveehouderij

Nieuws 1171 x bekeken

VS exporteert minder vanwege vogelgriep

Washington – De export van pluimveeproducten uit de Verenigde Staten lijdt onder restricties die zijn opgelegd vanwege besmettingen met hoogpathogene vogelgriep in de VS.

In de eerste twee maanden van 2015 exporteerde het land circa 15 procent minder dan in diezelfde periode van 2014. Dat blijkt uit een rapport van het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA). Vooral de weigering van China, vanaf de tweede week van januari, om nog langer import van Amerikaanse pluimveeproducten toe te staan drukt de export. In 2014 was dit nog het derde land in het rijtje belangrijkste afzetmarkten voor Amerikaans pluimveevlees en pluimveeproducten. In de eerste twee maanden van 2015 daalde de export van kippenvlees van de VS naar China echter met 84 procent. De totale export van pluimveeproducten, waaronder ook kalkoenvlees en eiproducten, naar China daalde met 68 procent.

De VS bepleit bij China een uitzondering voor de export van verhitte pluimveeproducten, zo meldt USDA. China weigerde nog langer Amerikaanse pluimveeproducten toe te laten nadat in meerdere staten in de VS hoogpathogene vogelgriep werd gevonden. Afgelopen week bleek opnieuw een kalkoenenhouderij in de staat Minnesota besmet met een hoogpathogeen vogelgriepvirus.

Of registreer je om te kunnen reageren.