Pluimveehouderij

Nieuws 904 x bekeken

Actie personeel Frans kippenbedrijf

Brest – Enkele tientallen werknemers van het Franse kippenbedrijf Tilly-Sabco hebben maandag in Brest een demonstratie gehouden om te protesteren tegen de aanhoudende onzekerheid over de toekomst van het bedrijf.

Enkele vrachtwagenchauffeurs van Tilly-Sabco blokkeerden een aantal rotondes waardoor het verkeer in en rond Brest grotendeels vast liep.

Tilly-Sabco is een van de Franse kippenbedrijven die zwaar zijn getroffen door het stopzetten van de Europese subsidie op de export van diepvrieskip naar derde landen. Kort nadat dat bekend werd deelde de directie mee het bedrijf te zullen sluiten waardoor meer dan vijfhonderd mensen op straat zouden komen. Dat werd later echter weer ingetrokken, mede omdat de Franse overheid steun had toegezegd. Volgens de werknemers is daar echter nog altijd geen enkele duidelijkheid over. "We weten vandaag niet of we morgen weer naar het werk moeten komen", aldus een aantal van hen tijdens de demonstratie.

Of registreer je om te kunnen reageren.