Pluimveehouderij

Nieuws 984 x bekeken

Themamiddag Vleeskuikens 'Good start = excellent finish'

Wageningen UR Livestock Research organiseert op woensdag 11 juni een themabijeenkomst over vleeskuikens. Het belang van een goede start van de ronde staat daarbij centraal.

Tijdens de themamiddag 'Good start = excellent finish' geven pluimvee-experts presentaties over de opvang van eendagskuikens, optimale ventilatieomstandigheden bij vleeskuikens en het uitbroeden van grondeieren. Daarnaast is er aandacht voor 'Optimum Vita', het bedrijf van Klaas Knol, waar het broeden en afmesten van vleeskuikens op één locatie gebeurt.

"De opvang van jonge vleeskuikens staat volop in de belangstelling. De eerste twee weken van het leven van een kuiken zijn bepalend voor een succesvol koppel", aldus onderzoeker Rick van Emous. Wageningen UR Livestock Research heeft de afgelopen jaren onderzoek gedaan naar verschillende aspecten van het management gedurende deze gevoelige periode.
De themamiddag wordt gehouden op woensdag 11 juni in Zaal Verploegen in Wijchen en begint om 13:30 uur. Aanmelden voor de themamiddag kan hier. Aan dit artikel is eveneens een aanmeldingsformulier (inclusief overzicht van het programma) gehangen.

Of registreer je om te kunnen reageren.