Pluimveehouderij

Nieuws 18 reacties

Dion Graus: Dijksma komt wél voor sector op

Den Haag – PVV-Kamerlid Dion Graus zegt het absoluut oneens te zijn met de opmerkingen van voorzitter Gert-Jan Oplaat van de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders (NVP).

Oplaat zei vrijdagavond bij het televisieprogramma Nieuwsuur dat staatssecretaris Sharon Dijksma in de vogelgriepcrisis te weinig opkomt voor de sector.

De PVV'er zegt dat Oplaat (die zelf voor de VVD in de Tweede Kamer heeft gezeten) bezig is met partijpolitiek. "Dit is een NVP-voorzitter onwaardig." Graus noemt Oplaat een roeptoeter die zichzelf in de voet schiet. "Verwacht hij dan dat de staatssecretaris  ter plekke gaat rondrennen en de mensen in de weg gaat lopen, voor de Bühne?"

Graus constateert dat Oplaat zich ook zelf tegenspreekt. Eerst maakt de NVP-voorzitter complimenten aan het ministerie, dat naar behoren  de crisis aanpakt. "En vervolgens gaat hij de eindverantwoordelijke die daarover de regie voert om partijpolitieke redenen afmaken."

Het PVV-Kamerlid zegt dat hij Dijksma kent als "een zeer betrokken bewindspersoon met een klein hartje die eerst het noodzakelijke kwaad door deskundigen laat verrichten en dan wel terdege voor de sector opkomt."

PVDA'er Tjeerd van Dekken zegt dat zijn partijgenoot Dijksma  voor de juiste aanpak kiest. "De H5N8-crisis moet zorgvuldig worden aangepakt, want het is ernstig genoeg.  Oplaat erkent ook dat de staatssecretaris kiest voor de juiste aanpak. Dat is leiderschap dat nodig is."

De staatssecretaris zelf heeft nog niet rechtstreeks op de uitlatingen van Oplaat gereageerd, maar op andere manieren heeft ze wel laten blijken dat ze meeleeft met de pluimveesector. In een persbericht over de ruiming in Barneveld zegt ze dat de ruiming verschrikkelijk is voor de betrokken pluimveehouders. Via burgemeester Koelewijn liet ze ook aan betrokken inwoners van Kamperveen weten dat ze meeleeft. Ze heeft beloofd betrokken bedrijven te zijner tijd te zullen bezoeken, meldde burgemeester Koelewijn.

Laatste reacties

 • zeelander

  De grauw noemt oplaat een roeptoeter
  Mijn conclusie
  De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet
  Als er een rare PVV kwiebes ook nog zijn mening moet geven
  Voelt voor al die mensen die het treft een schop na

 • joannes

  Met de normen en waarden die Graus er op na houdt kan ik me zo´n oordeel goed voorstellen. De grote vraag is of Graus de boeren hoog heeft staan? Want dat bepaald zijn partijdigheid, zijn kijken op deze kwesties! Nu wanneer je in zijn biografie kijkt kan je eenvoudig stellen dat Graus een Boeren hater is! Kortom een waardeloos oordeel in deze kwestie! http://nl.wikipedia.org/wiki/Dion_Graus Laat hij dus zelf ophouden met partijpolitiek, want door dit onderwerp op te brengen in zulke beroerde omstandigheden, komt zijn foto ook weer in de krant! En nb een Boerenblad! Een waar Boeren absoluut geen belang bij hebben. En goedkope exploitant van emoties is die Graus!

 • zon

  Wat de aanpak van vogelpest betreft doet de overheid(Dijksma)het goed.

  Wat ze hiervoor gedaan heeft is wel duidelijk anti-sector,voorbeelden te over in de varkens en pluimveesector.

 • Mozes

  Oplaat heeft weer eens bewezen dat hij weinig geloofwaardig is.

 • XB

  Was hij ook maar zo gek met zijn eigen vrouw!

 • joannes

  Met nb 3 artikelen die Dijksma moeten verdedigen begrijp ik dat op de ene of andere manier de werkelijkheid Politiek gekleurd moet worden! En Oplaat veroordeeld moet worden! Met Oplaat natuurlijk de NPV! Voor de Politiek én de Media is het blijkbaar een Geluk bij een Ongeluk de VVD in de hoek te zetten. En dat terwijl de goede man geen woord verkeerd zegt, Hij klaagt dat hij geen aandacht krijgt van Dijksma, iets wat je als Voorzitter van het NPV toch kan verwachten. De sector verdient het respect dat haar Voorzitter serieus genomen wordt!

  http://www.boerderij.nl/Pluimveehouderij/Nieuws/2014/11/Wiltenburg-Oplaats-kritiek-op-Dijksma-onterecht-1650210W/
  http://www.boerderij.nl/Pluimveehouderij/Nieuws/2014/11/CDA-en-PVV-partijpolitieke-motieven-bij-Oplaat-1650201W/

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • mr X

  Is Oplaat dé woordvoerder namens de pluimveehouders? Volgens mij is dat Eric Hubers van LTO. Vroeger was dat Jan Wolleswinkel. Dus logisch dat Eric het woord moet hebben. Volgens mij dringt Oplaat zichzelf op als woordvoerder. Hij praat erg veel en erg graag. Daarom vertelt hij ook niet altijd de goede dingen. Eric neem aub deze taak van Oplaat over.

 • PetervanKempen

  Ja LTO bestaat u nog als vertegenwoordiger van Boeren?
  Er zijn dus nog agrariers die denken dat de LTO voor de sector zijn nek uit steekt.
  Nou dat geeft de werkelijkheid niet weer .
  Oplaat verwoord de zoregn in de sector waar ie voorzitter van is mag dat niet omdat een niet functionerende LTo niet in beeld komt? rare redenatie is dat.
  Deze meneer Graus is een boeren hater , symphatisant van de fundementalistische clubs als wakker dier, de fauna bescherming, bont voor dieren, de dierenbescherming etc etc, Dit is een dieren thema maniak die blinde dierenliefde van sommige stadse nederlanders slinks toepast ter verkrijging van stemmen voor zijn rel partij PVV. En dan Oplaat op zijn vorige baan in de tweede kamer aanspreken ? Zijn gekte bewezen!
  Wat moeten we met zo een paljas, zonder ook maar enige inhoudelijke kennis van dieren, natuur of natuurlijke processen, die anderen nu roeptoeter noemt , op deze site en in dit blad over dit onderwerp? Zonde van de gebruikte drukinkt en de ruimte.

 • joannes

  @Howe, jij als LTO fan moet toch erkennen dat er een grote groep Pluimveehouders en Specialisten zijn die het Vertrouwen in de LTO hebben opgezegd! Wanneer ze zich zelf verschuilen achter de bureaucraten van het Ministerie, en hun Website, behalve een dagelijks ambtelijk schrijven geen aandacht besteed aan het fenomeen! Zelfs al zouden ze de autoriteit hebben, blijkt uit niets dat ze uberhaupt een rol spelen, laat staan een aanspreekpunt kunnen zijn voor leden. Nee, neem dan het NPV, ondanks dat ze de erkenning van de autoriteiten niet krijgen werken ze voor hun rol en het respect! En wat maakt het uit, laat ze samen optrekken in deze Noodsituatie! Uiteindelijk gaat het om snelle info en hulp voor hun beider leden!

 • koestal

  Dion Graus kijkt door een roze bril

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • porky01

  Hej HOWE hou op met je LTO gezeik. Waar is jouw club dan nu!!!!
  Wees een kerel met BALLEN en wordt lid van de NVP.

 • Spotvogel

  Porky01, realiseer je svp goed dat de vorige voorzitter van de NVP, Jan Wolleswinkel, er schuldig aan is dat er al jarenlang wilde vogels in de beklaagdenbank worden gesleurd voor iets waarvan onderzoekers vaststelden (en vandaag publiceerden) dat juist de bioindustrie het toxische AI-virus doet ontstaan en dat door mest uitrijden daarmee de wilde vogels worden besmet. Het is dus exact de omgekeerde wereld.

  En realiseer je svp ook terdege, dat de huidige NVP voorzitter Oplaat zijn positie als kamerlid heeft misbruikt ten nutte van zijn eigen hobby: de jacht! Dankzij hem (en Annie Schreier) kampen boeren landsbreed nu al jarenlang met overpopulaties van broedende ganzen. Want hoe meer er op ganzen wordt geschoten, des te groter de legsels en de aantallen kuikens. Zo werkt de natuur nu eenmaal!

 • PetervanKempen

  Aha nu heb ik spotvogel gezien voor wat ie is: een nonboer en site vervuiler die hele andere agenda's heeft dan het onderwerp van dit artikel.
  Hij is de zoveelste semi deskundige anti jacht en boer activist die bakerpraatjes doorkletst die door het centraal comitee van de Fauna bescherming, een actie groep als wakker dier en DB etc worden uitgevaardigd. Het is zo, dat toen jacht onbeperkt was, ganzen drastisch werden uitgedund, en de grauwe gans in nederland was verdwenen, totdat natuurfreaks als spotvoigel, die zich goede buurman noemen die weer loslieten en opfokken in aantallen dat ze bij buren gratis hun buik komen vullen. Terloops vormen die nu schade en besmettingsgevaar. Typisch socialistisch en links ganzen gedrag overigens: alles eerlijk delen wat een ander verdiend heeft! Het geklets dat met schieten er alleen meer ganzen komen is bewezen absurde onzin zodat verdere inbreng van deze blogger meteen in de bak met kletskoek kan worden opgeborgen

 • J@gertje

  Peter, spotvogel staat ook wel bekend als Leo van den Bergh.
  Dat zegt je hopelijk genoeg.

 • Spotvogel

  Mis Peter. Dit is de naakte waarheid, die in de Handelingen der Tweede Kamer der Staten Generfaal over de betreffende jaren nagebladerd kan worden. Ik was 40 jaar onderzoeker en ambtenaar bij LNV en heb in al die jaren hele kudden met agrarische leeglullers en prietpraters de revue zien passeren. Onnadenkende kopkleppers, die in hun blinde zelfzucht mét ons aller onschatbaar waardevolle natuur en kostelijke landschap hun eigen kippen met platina eieren geslacht hebben. Want het natuurlijke en biologische kapitaal dat zij vernietigden was en is (voor wat er nog van resteert) eigendom van de Nederlandse samenleving en van komende generaties, Daarop zal er binnen niet al te lange tijd beslist een politieke afrekening komen. Zet je maar alvast schrap, met je megastallen, strontsilo's, weerstandsloze dieren, hormonen,antibiotica, persistente gifspuiten en mestsleepslangen. Want de natuur en milieuschade die in een halve eeuw werd aangericht beloopt de tientallen miljarden euro's. En dat pikt men niet meer!

  Ach intens lafhartig jagertje, van jou word ik al jaren kotsmisselijk. Ik ga naar het toilet en trek je door! Want jij hebt nog nooit iets zinnig aan enig forum bijgedragen dan boerse oprispingen en natte winden!

 • PetervanKempen

  @spotvogel, mij is inmiddels wel duidelijk dat de rampen die zich nu over ons voltrekken door ganzen overlast en nu weer besmetting door overpopulaties eenden soorten hun oorsprong vinden in de tijd dat nepdeskundigen zoals u de ruimte hadden semiwetenschappelijke onzin te verkopen aan de linkse politiek. Nu zitten we met de gebakken peren. Dat u ook nog eens collaboreert met een non valeur en onbenul als Dion Graus die ik werkelijk nog niet een keer heb kunnen betrappen op enige kennis van zaken over het emotie onderwerp dierenliefde waar zij stemmen op willen scoren zegt nog meer dan uw geraas iets over uw kwaliteit van inzicht. Uw emoties zijn wellicht echt maar uw argumenten zijn echt lariekoek. Hier gaat u het niet mee redden, dus doe even normaal, man.

Laad alle reacties (14)

Of registreer je om te kunnen reageren.