Pluimveehouderij

Nieuws 982 x bekeken 1 reactie

Geen nieuwe ILT-uitbraken in Emsland meer

Meppen - Nieuwe uitbraken van ILT hebben zich in de door deze virusziekte sterk getroffen vleeskuikenhouderij in het aan Drenthe en Groningen grenzende Duitse district Emsland de afgelopen twee weken niet meer voorgedaan. Dat meldt de Nedersaksische boerenbond Landvolk.

Volgens de bond zijn in totaal in het gebied ruim 40 bedrijven besmet geraakt. De afgelopen weken is een plan van aanpak opgesteld op grond waarvan getroffen vleeskuikenbedrijven hun lopende productiedoorgang afbreken en de stallen voorlopig leeg laten. Dit gebeurt niet in één keer in het hele gebied. Dit is opgedeeld in vier compartimenten die de procedure om de beurt omzetten. Begin december zijn volgens plan alle stallen leeg. Zo tegen midden december kan de productie weer worden hervat, aldus Landvolk.

Eén reactie

  • new kids

    Benieuwd of dit nog een reactie geeft op de prijzen

Of registreer je om te kunnen reageren.