Redactieblog

6 reacties

‘Schurken’

Natuurlijk is die Johan Boonstra een schurk. Als je zijn kop ziet dan weet je dat al.

Hij heeft ingebroken in kippenschuren en daar een paar dode kippen op de foto gezet. Onmiddellijk arresteren die man. Ik vond die paar beelden eerlijk gezegd nou niet zo erg schokkend. Maar ja, voor veganisten kan dat anders liggen.

Geen enkele onderbouwing

Ik had trouwens ook het gevoel dat we deze plaatjes al eerder hebben gezien. En daarmee kan men deze man en zijn actiegroep al direct diskwalificeren: in het filmpje wordt geen enkele onderbouwing gegeven, plaatsen, data, enzovoort. Op de website van Ongehoord staat er in elk geval niets over. Ik snap dus ook niet hoe Eric Hubers en Hugo Bens kunnen weten dat het hun stal was. Of hebben zij nog een kooiensysteem? En ik snap ook niet hoe zij kunnen weten dat de beelden zijn gemaakt na de uitbraak van de vogelgriep (met de bijbehorende extra verontwaardiging). Maar goed: Johan Boonstra moet niet alleen het gevang in, maar ik zou hem ook aanklagen wegens smaad. Hij is erger dan de NVWA in de fipronil-zaak.

De Rondeelstal waarin actiegroep Ongehoord heimelijk opnames maakte. - Foto: Ton Kastermans
De Rondeelstal waarin actiegroep Ongehoord heimelijk opnames maakte. - Foto: Ton Kastermans

‘Ik herken mijn kippen er niet in’

Intussen vond ik de reacties van de kippenboeren ook niet erg sterk: “Ja, als je er 150.000 hebt kun je er altijd wel eentje vinden met een probleem” en “Ik herken mijn kippen er niet in”. Bens zegt ook – en dat vind ik wel weer sterk – “Ik heb niks te verbergen. Iedereen is welkom om in mijn stal te komen kijken, zelfs dierenrechtenactivisten”.

Geen akelige levende of dode kippen? Zet maar op Youtube

Misschien ligt hier de oplossing: dwing Boonstra met een camera erbij om onaangekondigd de stallen van de legeierboeren te bezoeken en dan te kijken of er iets mis is. En neem iemand van de NVWA en iemand van de Dierenbescherming mee bij deze gebeurtenis en ook een notaris die officieel kan vastleggen wat er aan de hand is. Geen akelige levende of dode kippen? Prima. Zet maar op Youtube. Maar als zou blijken dat dergelijke beelden van Ongehoord alle dagen in de stallen van Hubers en Bens gemaakt kunnen worden, wat dan? Weten Bens en Hubers wel zeker dat dat niet zal gebeuren? Hebben ze werkelijk niets te verbergen? Of zijn het ook gewoon schurken?

Laatste reacties

 • H.M. Hubers

  Wat een merkwaardige column?

 • kemp01

  slecht artikel.

 • Almagro

  Te vroeg aan de oudejaarsborrel ?

 • Attie

  De notaris erbij om je onschuld te bewijzen...??
  Een 'knots' ook een idee misschien...

 • Maas1

  Als boeren een groeps app tot stand brengen,voor het geval dat!!

 • Maas1

  Om pluimveehouders in dergelijke gevallen met schurken te associëren zegt meer over de persoon die dergelijke onbeholpen uitlatingen ventileert.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.