Pluimveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Nieuw promotieplan eieren in de maak

Zoetermeer - De secotrorganisaties LTO/NOP, NVP en Anevei (eierhandel) werken samen aan een nieuw promotieplan voor de eiersector.

Het plan moet een voortzetting worden van de succesvolle Ei love you-campagne van vorig jaar. De nieuwe campagne wordt ondergebracht bij stichting Ovoned, de organisatie waarin de genoemde organisaties samenwerken na de opheffing van het Productschap Pluimvee en Eieren. De Ei love You-campagne werd opgezet en uitgevoerd door het productschap. Nu dat wordt opgeheven, willen de organisaties zelf de campagne voortzetten.

In verband met de nieuwe promotieplannen hebben Anevei en NVP en LTO/NOP de tegoeden opgevraagd bij het PPE die zijn opgebracht door de pluimvee houders en de eierpakstations. Het PPE-bestuur beslist donderdag over de aanvraag van de organisaties. In het geval van de Anevei gaat het om een bedrag van 175.000 euro dat is bijeengebracht door de pakstations; LTO/NOP en NVP vragen een bedrag op van 70.000 euro dat is opgebracht door de pluimveehouders. De kans is groot dat er aan het eind van het jaar bij de definitieve opheffing van het productschap nog een resterend bedrag overblijft, dat dan eveneens beschikbaar zal komen voor de promotie van eieren.

Eén reactie

 • zon

  Stop toch eens met die onzin,
  Kost alleen maar geld.
  De boeren willen er niet voor betalen.
  Wie bepaald dat de promotie succesvol is?
  Alleen degene die ervoor is.
  De zogenaamde belangenbehartigers

Of registreer je om te kunnen reageren.