Mechanisatie

Nieuws laatste update:3 nov 2015

Vedergewicht zelfrijdende spuit

Vroomshoop (Ov.) - Pool Agri levert voortaan ook Kellands-zelfrijdende spuiten en werktuigendragers. Bijvoorbeeld de lichtgewicht Agribuggy A280.

De Agribuggy A280 onderscheidt zich door zijn lage eigen gewicht, slechts 4.800 kg. Hij is compact, bijzonder wendbaar en compleet uitgerust. De wielbasis is 4,8 meter. Kellands levert de zelfrijder standaard met een set brede 560/60 R22.5-wielen en een set cultuurwielen in de maat 11.2 of 12.4. Meer specificaties in de brochure.

Dankzij de brede banden en het geringe eigen gewicht kunnen loonwerkers en akkerbouwers spuiten op percelen met zeer beperkte draagkracht en onder natte omstandigheden in het vroege voorjaar of in de herfst.

Werktuigdragers

De Multidrive-werktuigendragers M380 en M420 hebben een wielbasis van 3,8 en 4,2 meter. Er zijn verschillende opbouwmogelijkheden, zoals een veldspuit of kunstmeststrooier, maar ook in de besturing is er keuze. Naast voorwiel-, vierwiel- en hondegangbesturing is het mogelijk om in 'delay mode' te werken. Dan sturen de achterwielen pas bij als de voorwielen een vooraf ingegeven stuurhoek bereiken. Dit helpt gewasschade te voorkomen bij het in- en uitsturen van spuitsporen.

De mechanische aandrijving van alle Kellands-machines heeft, als voordeel ten opzichte van hydrostatische aandrijving, permanente tractie op alle vier wielen. Een ander voordeel is het veel geringere vermogensverlies: liefst 95 procent van het vermogen is beschikbaar voor tractie. Dus kun je toe met een lager toerental. Samen met het lage eigen gewicht levert dit een aanzienlijke brandstofbesparing op en minder slijtage en onderhoud.

Pool vermarkt deze voertuigen exclusief in Nederland en Duitsland. Tijdens de Agritechnica is de eerste introductie voor het grote publiek; tegen die tijd zijn ook de prijzen bekend.

Pool Agri, hal 13, stand D63

Foto

  • Vedergewicht zelfrijdende spuit, de Airbuggy A280.

    Vedergewicht zelfrijdende spuit, de Airbuggy A280.

  • De werktuigendragers Multidrive M380 en M420.

    De werktuigendragers Multidrive M380 en M420.

Of registreer je om te kunnen reageren.