Mechanisatie

Nieuws 3172 x bekeken laatste update:1 dec 2014

Ingrijpende dealerreorganisatie Dewulf-Miedema

Winsum - Dewulf-Miedema gaat haar Nederlandse dealernetwerk ingrijpend reorganiseren. Het aantal dealers van Miedema en Dewulf wordt teruggesnoeid van ruim dertig naar vijftien. Grote actieve dealers als Greve, APH Noord en MCV Valthermond verliezen het dealerschap. Rovadi in het Noord-Brabantse IJsselsteyn is een nieuwe dealer, voorheen verkocht deze geen producten van Dewulf en Miedema.

De APH Group wordt nu Dewulf-Miedema-dealer. De APH Group is een marketing-, service en verkooporganisatie die in Rusland en voormalige CIS-landen, Oost-Europa, China, Latijns-Amerika en Turkije, machines van Dewulf (rooimachines), Bijlsma Hercules (inschuur- en sorteerapparatuur), Omnivent (bewaarapparatuur), Wifo (pootmachines), Baselier (grondbewerking- en loofklappers) en Manter (weeg- en verpaklijnen) verkoopt onder de merknaam APH, om zo als fullliner in die landen Grimme en AVR te beconcurreren. De APH Group kon alleen het Dewulf-Miedema dealerschap behouden als het ook de apparatuur van Miedema zou gaan verkopen. Omdat APH Group het zich niet kan veroorloven geen rooier in hun productpakket te hebben, stopt het met de verkoop van de inschuurapparatuur van Bijlsma Hercules en pootmachines van Wifo. Een hard gelag voor beide fabrikanten, omdat de export voor hen een belangrijke pijler is.

"De keuze is hard, maar reëel", licht Dewulf-topman Karel Decramer de nieuwe zakelijke strategie toe. Bij de selectie van dealers keek de fabrikant naar focus, uitstraling, toekomstmogelijkheden en passie voor de aardappel- en wortelteelt. "In onze visie moet elke Nederlandse dealer een werkgebied hebben van circa 10.000 hectare aardappelen. Alleen dan kan het voldoende omzet genereren." Global marketing director Guido Mangnus van Miedema voegt toe: "We hebben liever één dealer die jaarlijks meerdere machines verkoopt, dan meerdere dealers die jaarlijks één machine verkopen". Geavanceerde apparatuur vergt tegenwoordig professionele dealers die voldoende omzet en verkopen realiseren en hun kennis over de apparatuur up-to-date kunnen houden.

Of registreer je om te kunnen reageren.