Mechanisatie

Nieuws 5 reacties

Case IH Magnum wint Tractor Of The Year 2015

Bologna - Op de Italiaanse Eima-beurs in Bologna ging Case IH aan de haal met de hoofdprijs, de eretitel ‘Tractor Of The Year 2015’ met de nieuwe Magnum. Deutz-Fahr won (alweer) met haar 9-serie de prijs voor het mooiste design. En de prijs ‘Best of Specialized’ was weggelegd voor de New Holland T3.75F.

Tijdens de Eima werd voor de 18e keer de Tractor Of The Year-award (TOTY) uitgereikt. De eretitel ging dit keer naar de Case IH Magnum 380 CVX. Case IH won al eerder deze prestigieuze titel in 2000 (toen ook met de Magnum) en 2001 (Case IH CVX).
De Magnum kreeg van 23 jury's uit 23 verschillende landen de hoogste totaalwaardering. Dat lijkt vreemd (zie kader), maar is wel te verklaren. Ten eerste heeft de Magnum een zeer gunstige prijs/kwaliteit factor oftewel de trekker is relatief gunstig geprijsd voor het motorvermogen. De prijs per kW is immers een belangrijke score die meetelt binnen de jurering. Daarnaast beschikt de trekker over een forse hydraulische capaciteit, een zeer goede en zuinige FPT motor uit eigen huis, een eigen makkelijke te bedienen cvt-transmissie én, wellicht het belangrijkste argument, deze Magnum is de eerste traditionele wieltrekker die af fabriek ook achterop met rupsen verkrijgbaar is (zie foto's). Een bijzonder teken, omdat Case IH hiermee het signaal afgeeft dat de wereldwijde vraag naar rupsen onder grote trekkers dermate belangrijk is, dat ze hierin af fabriek aan deze wens wil voldoen. Dus: geen gedoe meer in het land van verkoop met de aanbouw van (dure) rupsen waarbij doorgaans, bij technische problemen, de leverancier van de rupsen en de trekker naar elkaar wijzen.
Overigens was het verschil met de nummer twee erg klein. Deze nummer twee, de Deutz-Fahr 9340 TTV won de prijs 'Best of Design', de trekker die er simpelweg het mooiste uitziet. Mede te danken aan de slimme samenwerking tussen moederbedrijf Same Deutz-Fahr en de specialisten van het Italiaanse designbureau Guigiaro. Het is het tweede jaar op rij dat Deutz-Fahr deze prijs binnensleept. Dat hoeven we verder niet uit te leggen...

New Holland mag de T3.75F voor 2015 de 'Tractor of the year' noemen in de categorie 'Best of Specialized'. New Holland won deze prijs overigens twee jaar eerder ook met de New Holland T4060F. De volgende TOTY-verkiezing vindt plaats in het najaar van 2015, op de Duitse Agritechnica in Hannover. Deze is van 10 tot en met 14 november 2015.

Foto

 • De directie- en marketingafdeling van Case IH Europe (in het midden vice-president Matthew Foster) zijn blij met deze overwinning.

  De directie- en marketingafdeling van Case IH Europe (in het midden vice-president Matthew Foster) zijn blij met deze overwinning.

  Foto: Bas van Hattum
 • Ook op de Eima show had Case Ih de Magnum 380 CVX tentoongesteld met de brede rupsen eronder. Italië is na Engeland de belangrijkste rupstrekkermarkt van Europa.

  Ook op de Eima show had Case Ih de Magnum 380 CVX tentoongesteld met de brede rupsen eronder. Italië is na Engeland de belangrijkste rupstrekkermarkt van Europa.

  Foto: Bas van Hattum
 • Deutz-Fahr won , net als vorig jaar, de prijs voor de trekker met het mooiste design

  Deutz-Fahr won , net als vorig jaar, de prijs voor de trekker met het mooiste design

  Foto: Bas van Hattum
 • New Holland won met de T3.75 F smalspoortrekker de prijs voor ‘Best of Specialized’.

  New Holland won met de T3.75 F smalspoortrekker de prijs voor ‘Best of Specialized’.

  Foto: Bas van Hattum

Laatste reacties

 • ed12345

  What els is new? Magnum is gewoon de beste en dat al sinds 1988

 • agri2

  Iedere fabrikant komt gewoon een keer aan de beurt.

 • pieter p

  ed12345 Jazeker en vooral de oudere type's zoals de 7100 en 7200 serie

 • ed12345

  Pieter p in de eerste Jaren hadden in noord America de 7100 modellen 75% van de markt in die pk klasse de andere 25% was voor alle andere merken samen,dat werd pas minder toen JD met de 8000 modellen kwam

 • miniplaat

  Wij hebben de eerste 'modernere' magnum thuis, Magnum MX220, maar ook dat vind ik een prachtige en goede trekker. De basis is natuurlijk wel hetzelfde als de 7200 serie

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.