Mechanisatie

Foto & video

Forse schuur op Texel staat vol met Claas

De enorme schuur bij ATTexel, het bedrijf van Henk Broekman en Gerard Rikkenberg op Texel, staat vol met materieel van Claas, Amazone en Kaweco.

Geen wonder, want ATTexel is behalve een groot akkerbouwbedrijf en rosékalvermester, ook mechanisatiebedrijf en dealer van genoemde merken. Vandaar dus dat het bij alle 11 trekkers (9 op de foto), de verreiker en de Lexion combine over een relatief jonge Claas gaat. De Amazone Panterra spuit is er dit jaar voor het eerst.

Rijden met eigen merken

ATTexel is ook Grimme-dealer, vandaar de Tectron-rooier op rupsen die is aangekocht in het natte jaar 2010. “Vroeger reden we ook New Holland, John Deere en Fendt, maar als je ergens dealer van wordt, ben je toch sterker in onderhoud en aanschaf van juist dat merk”, verklaart Gerard Rikkenberg. “Ook verkoopt het niet echt lekker als je zelf met een ander merk rijdt”, voegt hij er lachend aan toe. In de deuropeningen zowel een spitmachine van Imants als Farmax. “We zijn Imants-dealer, maar de Farmax is al heel lang op het bedrijf.”

Niet afhankelijk van individuen

Er werken 14 personeelsleden. De 6 mensen in de akkerbouwtak kunnen alles van een elkaar overnemen. “Niemand heeft een eigen trekker. Dat is niet altijd het beste voor de spullen, maar maakt het bedrijf wel minder afhankelijk van individuen. Je staat nooit stil en dat is veel waard”, besluit Rikkenberg.

Ervaar het zelf met onderstaande 360-video! Veeg met je vinger over de video of klik en sleep met je muis om het beeld naar links/rechts/onder/boven te bewegen.

Of registreer je om te kunnen reageren.