Machinefabrikant Claas presenteert het nieuwe topmodel uit de Xerion-serie. De Xerion 12.650 is er op rupsen of met dubbele montering. - Foto's: Jacco van Erkelens MechanisatieNieuws

Claas deelt details nieuwe 650 pk Xerion 12.650

De Duitse machinefabrikant Claas presenteerde dinsdag 18 juli in Harsewinkel (D.) zijn nieuwste vlaggenschip: de Xerion 12.650 met ruim 650 pk.

Claas breidt zijn Xerion-serie uit met twee nieuwe trekkermodellen: de 12.590 en 12.650. De trekkers zijn te herkennen aan een motorkap met nieuwe styling die later als ‘familielook’ ook terug gaat komen op de kleinere Claas-trekkers. Eronder ligt een 15,6 liter grote Mercedes Benz-motor. Er ligt een traploze CMatic-transmissie in de trekkers.

Lees verder onder de foto

De motorkap is voorzien van een nieuwe styling. Volgens Claas wordt dit de nieuwe ‘familielook’.
De motorkap is voorzien van een nieuwe styling. Volgens Claas wordt dit de nieuwe ‘familielook’.

Ruim 650 pk

Het nieuwe topmodel, de 12.650, haalt maximaal 653 pk uit de motor en levert 3.100 Nm koppel bij 1.300 motortoeren per minuut – Claas spreekt over een motor met laagtoerentalconcept. De trekker weegt 25,4 ton leeg en je mag de nieuwe Xerion verzwaren tot 32 ton.

De trekkers zijn alleen leverbaar op dubbele montage met achtmaal 800/70 R42-banden, of op rupsen. Claas heeft de zogenoemde TerraTrac-rupsen met geïntegreerd dempingsysteem zelf ontwikkeld. Wat betreft hydrauliek; er wordt een oliestroom van 537 liter per minuut geleverd.

Lees verder onder de foto

De uitlaat komt onderaan de B-stijl uit, aan de rechterkant van de cabine.
De uitlaat komt onderaan de B-stijl uit, aan de rechterkant van de cabine.

Nieuwe vierstijlencabine

De nieuwe Xerion-trekkerserie is voorzien van een nieuwe vierstijlencabine. De cabine is op vier punten geveerd en volgens Claas is het de grootste in deze vermogensklasse. Ook zegt de fabrikant veel zicht rondom te bieden, mede doordat de uitlaat niet in het zicht is geplaatst. Het uitlaatsysteem is verwerkt in het chassis en komt rechtsonder de cabine naar buiten.

Wanneer de Claas de Xerion 12.650 uitlevert en wat de machine gaat kosten, is nog niet bekendgemaakt. Wordt vervolgd.

Bekijk en vergelijk trekkers op Trekkeronline

Beheer
WP Admin