Mechanisatie

Achtergrond

Holaras Stego 400 kuilwals verdicht ook zijkant

Holaras heeft een nieuwe kuilwals in het assortiment met een werkbreedte van 4,05 meter. De uiteinden van de wals kunnen knikken dankzij twee hydraulische cilinders.

De maximale hoek neerwaarts is 12 graden. Daardoor zijn volgens fabrikant Hoopman Machines ook de zijkanten van de kuil beter aan te drukken dan met een rechte wals. De vier cilinders (twee voor, twee achter) zijn dan volledig uitgedrukt.

Zowel in voor- als achterhef te gebruiken

In de zweefstand zijn ze iets korter en is de wals recht. Bij de standaarduitvoering bewegen beide uiteinden symmetrisch (tegelijk); onafhankelijk beweegbaar is een optie. In de transportstand (cilinders ingeschoven) klappen de zijstukken loodrecht omhoog. De breedte is dan 2,56 meter. De wals is zowel in de voor- of achterhef te gebruiken.

De wals weegt van zichzelf 2.700 kilo, maar kan worden verzwaard tot 4.210 kilo. - Foto: Hoopman Machines
De wals weegt van zichzelf 2.700 kilo, maar kan worden verzwaard tot 4.210 kilo. - Foto: Hoopman Machines

De wals weegt van zichzelf 2.700 kilo. Extra gewicht is mogelijk door de walsen met water te vullen (+860 liter/kilo) en door gewichten toe te voegen (2×325 kilo). Bij elkaar drukt dan 4.210 kilo op het in te kuilen materiaal. De prijs is rond € 20.500. Levertijd is acht weken na opdracht.

Of registreer je om te kunnen reageren.