Home

Nieuws 4 reacties

Noord-Holland stelt ook opkoopregeling veebedrijven open

De provincie Noord-Holland stelt ook een vrijwillige aankoopregeling open voor grotere veebedrijven.

Deze bedrijven moeten in de buurt van Natura 2000-gebieden liggen, zodat de stikstofneerslag op de natuur afneemt. Dit heeft de provincie bekendgemaakt.

Alleen veebedrijven die gemiddeld een grote stikstofneerslag (de provincie noemt geen precieze cijfers) veroorzaken op stikstofgevoelige natuur binnen een straal van 10 kilometer rond het bedrijf, kunnen gebruikmaken van de regeling. Zij kunnen een verzoek indienen bij de provincie Noord-Holland. Die beoordeelt vervolgens de aanvraag.

Nieuwe vrijwillige aankoopregeling

Het Rijk heeft deze nieuwe vrijwillige aankoopregeling beschikbaar gesteld. De provincies voeren deze regeling uit, met geld van de rijksoverheid.

Een veehouder die vóór dit najaar gebruikmaakt van de regeling, mag het bedrijf niet verplaatsen of een ander agrarisch bedrijf opstarten. De provincie Noord-Holland vond deze voorwaarde bezwaarlijk, daarom vervalt deze eis in het najaar.

Veehouders kunnen zich aanmelden via: regiebureaunnn@noord-holland.nl

Laatste reacties

 • Alco

  Ze blijven erin geloven.
  Pak je geld zou ik zo zeggen tegen die boeren.
  Voor stadsuitbreiding zijn er ook al velen rentenier geworden.

 • Gradje 1966

  Alco als je voor het stikstof gebeuren op moet rotten dan beur je niet zo veel.
  Ik vind als je voor de maatschappij weg moet er een dikke vergoeding tegenover moet staan.
  Mijn gezin wil niet weg maar we worden wel weg gepest voor de natuur . Ik vind dat mijn gezin als gezin gecompenseerd moet worden en mijn bedrijf als zakelijk deel ook . De kinderen die geen boer willen worden gaan niet mee dus die moeten een huis krijgen in de eigen woonplaats . Als de maatschappij mijn gezin kapot maakt dan moet men er ook maar voor bloeien en anders zal het nog lang duren

 • kleine boer

  Gradje 👍👍

 • agratax(1)

  @Gradje 1966. Ik ben het met je eens. Voor alle uitkoop voor nationale belangen, industrie, huizenbouw infrastructuur en ook natuur moet dezelfde prijs worden betaald. Voor de uitgekochte boer maakt het niet uit welk doel de overheid met deze grond heeft.
  Helaas rond de randstad zou een deel van deze gronden wel eens op termijn gebruikt kunnen gaan worden voor huizenbouw. De Randstedeling woont ook liever in het groen dan op 20 hoog in lawaai en vuile lucht.

Of registreer je om te kunnen reageren.