Home

Nieuws 17 reacties

FDF wil dat Schouten opstapt na intrekken voermaatregel

Farmers Defence Force (FDF) roept boeren op om een spandoek aan de weg te hangen met de tekst ‘Schouten Opzouten’.

De actiegroep vindt dat landbouwminister Carola Schouten haar ontslag moet indienen, omdat ze de afgelopen maanden ‘onnodig heeft geterroriseerd’ door de maatregel boven het hoofd van de melkveehouders te houden.

Ook houden de actieboeren de minister verantwoordelijk voor het werk dat de politie en veiligheidsregio’s de afgelopen maanden hadden met het begeleiden van de boerenprotesten.

Geen draagvlak

Volgens FDF heeft de minister geen draagvlak in de sector en heeft ze gelogen en gemanipuleerd. ‘Voor zo’n minister blijft slechts éen optie over: opzouten!’, aldus FDF. Boeren die het hiermee eens zijn, worden gevraagd dat kenbaar te maken op een spandoek of bijvoorbeeld met verf op balen geschreven.

Al het nieuws, achtergronden en interviews over de boerenprotesten vind je in dit dossier.

Laatste reacties

 • Bennie Stevelink

  Dit is nu precies de fout die ik bij een ander artikel (van Jan Vullings) al beschreven heb: op de man spelen, de politicus laten afgaan, onderuit halen, door het stof laten gaan.
  Een goede belangenbehartiger richt zich op het binnenhalen van gewenst beleid. Dan moet je de persoon juist sparen want anders zal deze nooit toegeven.
  Het lijkt er op dat bij FDF niet het beleid het doel is maar het afbreken van politici.

  Hetzelfde gedrag zie ik ook op Melkweb van RFC. Daar hebben we een vaste ploeg PKB’s (Permanent Kwade Boeren). Bij ieder onderwerp beginnen ze weer dat het bestuur, en de voorzitter in het bijzonder, niet capabel is en moet opstappen. Beleid is voor hun niet het doel maar slechts een middel voor het aanvallen van personen.

 • ptheunis501

  Schouten heeft zoveel schade aangericht de laatste 4 jaar, dat is in de geschiedenis nog nooit zo voorgekomen, we hebben ook nooit zoveel eensgezindheid gekregen onder de boeren, alleen omdat we een gezamelijke vijand hadden: "minister schouten" die structureel de agro sector in discridiet brengt.
  Zij zal de geschiedenis boeken ingaan als schoolvoorbeeld hoe het NIET moet.

  Als ze niet zelf opstapt, heeft ze nog een grotere plaat voor haar kop dan dat ik dacht.

 • farmerbn

  Goede belangenbehartiging bestaat uit een rustige lto samen met een militante groep. Beide zijn nodig en beide hebben een eigen rol. Daarnaast misschien ook nog een stichting die steeds met goede juristen onze belangen verdedigen en procedures opstarten. Volgens mij hebben de nederlandse boeren deze drie groepen nu. Dus laat elke organisatie zelf hun werk op eigen wijze uitvoeren maar houdt wel de regie van boven af.

 • kleine boer

  Bennie zo ging het bij avebe ook en de cnc nu ook ouwe bestuur dr uit en nieuwe frisse wind erdoor!!!

 • bankivahoen

  Niet bang zijn voor het nieuwe Benny , op tijd de wind er door en nieuwe mensen aan het het roer , zeker als de huidige vakonbekwaam zijn. Niet starrig vasthouden aan het oude maar de nieuwe tijd omarmen. Er is een andere tijd aangebroken Benny , of je nu wilt of niet het wordt nooit meer zoals weleer.

 • @1

  Schouten zou uitvoerder zijn van dit gedrocht ,maar de ambtenaren die dit gedrocht uitgedacht hebben blijven zitten als Schouten moet vertrekken daarom eerder de bezem door dit ambtenarengedrocht bij LNV dan Schouten. Bennie ,je hebt het over op de man spelen bijna elke dag hier op dit forum zit je wel op de man te spelen door een van de kandidaten voor het voorzitterschap van de LTO aan te vallen.Het lijkt wel of jij een PKB bent, een Permanent Kwade Bennie op die persoon.

 • Bennie Stevelink

  @123, als meerdere personen zich kandidaat stellen voor het ministerschap reageer ik (inhoudelijk) op die personen. Ik vertel welke persoon ik geschikt vind en welke niet en waarom.
  Als er eenmaal een minister zit discussieer je over het beleid en niet meer over de persoon. Dat benadeelt namelijk de beleidsmatige doelstelling.
  FDF praat over personen als het over het beleid zou moeten gaan.

  Op dit moment zijn er meerdere kandidaat voorzitters dus vertel ik welke ik geschikt vind en welke niet en waarom. Tot nu toe vind ik ze geen van allen geschikt.

 • Maas1

  Kan het niet laten @ Bennie..Op dit moment zijn er meerdere kandidaat voorzitters dus vertel ik welke ik geschikt vind en welke niet en waarom. Tot nu toe vind ik ze geen van allen geschikt.

  Ik had niet anders verwacht..

  Stel je zelf beschikbaar Bennie wellicht groei het leden bestand dan weer?

 • Twan Baltussen

  moi

 • info36

  Volgens mij is Schouten ook niet zo flauw naar boeren toe @ Bennie en onderbouwt ze ook niet veel. Sterker nog ze komt mij niet over dat ze veel op heeft met de sector en dan kan je beter opstappen.

 • husky

  @kleine boer, je vergeet nog iets veel belangrijkers te melden over de cnc, wat jij frisse wind noemt vindt ik erg stinken, personeel van de werkvloer er uit "stampen" en ondertussen via de achterdeur nieuwe mensen aannemen die natuurlijk bij het begin beginnen en minder kosten.

 • kleine boer

  husky ik heb er 15 jaar gewerkt weet hoe en wat er gaande is

 • boer a

  Er zijn er in den Haag voor minder afgetreden. Kamer niet helemaal juist of op tijd informeren, weg. Bonnetje kwijt en toch weer gevonden, hup 2 man weg. Zo zijn er nog zat. De hele melkveehouderij sector (17.000 gezinnen) maandenlang vreselijk in de stress gejaagd met ondeskundige en onjuiste argumenten en de kamer onjuiste voorstelling van het effect geven en dan met een smoesje weer intrekken! Geen gevolgen???

 • Dirk

  Belangrijker is een goed ‘boeren’ ambtenaren apparaat op het ministerie van LNV te krijgen. De minister is ‘slechts spreekbuis’ van het werk van deze mensen

 • w.oberman@outlook.com

  Wat wil de FDF bereiken met het opstappen van de minister Schouten? Het is een ministerie van Landbouw en Natuur, dus welke minister er ook zit, er zal een evenwicht moeten worden gevonden tussen beide sectoren.

 • Grensboerke

  Het aantal ambtenaren op LNV moet gewoon drastisch terug gebracht worden.
  Ze zitten er hun tijd te verdoen met het bedenken van regeltjes die niet werkbaar zijn. Of ze zitten te muggenziften bij controles en dit alles om de omvang van de juridische afdeling in stand te houden. Gewoon walgelijk deze bureaucratie.

 • Alco

  Schouten was politica van het jaar.
  Ga maar eens na waar die stemmers weg kwamen!

Laad alle reacties (13)

Of registreer je om te kunnen reageren.