Premium
Foto: ANP AlgemeenColumn

‘Domme actie van de boeren van FDF’

Reacties

  1. Vergaderboer zit ook voor de grote jongens. Wie hebben belang bij vegaburgers en al dat andere gekunstelde voer? Unilever, Nestle enz enz. De grote jongens verdien niks aan een schnitsel, karbonade, biefstuk en gewone echte groente en aardappel. Hun verdien model zit in nutricia babyvoeding, chips kunstvlees enz. Hoe meer geknoei hoe duurder en hoe meer zij er aan verdienen. Hun probleem: hoe meer geknoei met voedsel hoe ongezonder het wordt en hoe meer milieu vervuilend. Hoe pak je dat aan? Grootscheeps en vaak in de media vertellen dat gekunsteld voer (sorry voedsel) beter is, net zolang tot je het zelf geloofd. In dit opzicht waren de acties van FDF terecht maar i.p.v. het te richten op hun eigen verdiensten was het beter geweest om te vertellen dat kunstvoer alleen maar duur en ongezond is voor de consument en slecht voor het milieu.

  2. Als we de hype van vlees- en zuivelloos willen “aanpakken, moeten we hun argumenten van Gezond en niet Natuurlijk weerleggen met steekhoudende tegen argumenten. Ik la onlangs bv. een bericht van enkele wetenschappers, dat de plantaardige melk wel eenzelfde samenstelling heeft aan eiwit, vet als koemelk maar helaas de opname laat te wensen over en bij veel andere vegavoeding zijn de pilletjes van de gezondheid fabrikant onmisbaar. Hieruit concludeer ik dan dat er in alle plantaardige voeding wel veel buikvulling zit, maar niet de benodigde opneembare mineralen, vitamines etc., die we wel uit zuivel en vlees binnen krijgen. Als extra argument zou kunnen gelden dat Eskimo’s geen plantaardig voedsel hebben en gezond leven op vlees en vis.

  3. Bijzonder, die activistische reacties op dit opiniestuk. Boeren worden onevenredig hard aangepakt en staan daar terecht tegen op. Maar als er een valide punt wordt gemaakt, zoals in dit opiniestuk over FDF, dan zou men ook wel eens de hand in eigen boezem mogen steken. Ik voel mij althans als boer niet vertegenwoordigd door FDF en ik ben niet de enige.

  4. De landen waar de actie’s het felst waren, hebben voor de Europese boer (inclusief de Nederlandse boer) het meeste bereikt. Denk aan Polen en andere Oost-Europese landen en Belgie en Frankrijk. Daar hebben wij de vruchten van kunnen plukken. Doordat wij al meerdere jaren rondrijden met onze trekkers valt het effect hier tegen. En we hebben natuurlijk veel te veel verstedeling van ons mooie agrarische land, die lui schijten pas in de broek als ze niks meer te eten krijgen. Net als met defensie uitgaven zal dat volk het als eerste benauwd krijgen, en janken zoals nu dat we zo snel als mogelijk aan de 2% regel van de NAVO moeten voldoen. Dat hadden we al vele jaren geleden moeten doen heren en dames van Groen Links/PVDA. Boerenprotest tegelijkertijd met omringende landen uitvoeren is wel een pré voor de toekomst.

  5. Zelfs de keuze van lto om Ger als voorzitter te nemen is puur een reactie op FDF. Normaal gesproken hadden die altijd voor tjeerd de groot gekozen.

  6. Zonder de Farmers Defence Force was de gehele boeren en tuinders gemeenschap allang geheel verdwenen. Tot zover even de feiten. En heel Europa heeft daar naar gekeken en heel Europa is deze actie s gaan imiteren. Zo dom zijn de fdf ers dus.

Beheer
WP Admin