Home

Nieuws 12 reacties

Natuur- en milieufederaties willen boeren helpen met omslag

Natuur- en milieufederaties willen boeren helpen bij de omslag naar een natuur-inclusieve bedrijfsvoering en hebben speciaal daarvoor een website opgezet: landbouwmetnatuur.nl.

Bestaande initiatieven op het gebied van natuurinclusieve landbouw en agroforestry zijn hier te vinden, ter kennis en inspiratie.

Natuur en landschap versterken

De verschillende provinciale organisaties zien graag dat boeren met hun bedrijf natuur en landschap versterken, terwijl ze een duurzamere bedrijfsvoering hanteren. Ondernemers die dit graag willen, maar niet weten hoe, of op zoek zijn naar inspiratie van andere boeren, kunnen terecht op dit nieuwe platform.

Voor boeren in Noord-Holland organiseert de federatie aldaar op donderdag 11 juni een webinar met onder ander Alex Datema, voorzitter van BoerenNatuur.

Laatste reacties

 • Bennie Stevelink

  Boeren missen voor natuurinclusieve landbouw geen inspiratie maar een economische bestaansmogelijkheid.
  De natuur- en milieufederaties richten zich op het verkeerde probleem.

 • Kringloopboer

  Afwachten

 • nvanrooij1

  Als ze nu eens zelf beginnen met die natuurinclusieve landbouw en als het lukt dan nemen we het verdienmodel wel over. Eerst minimaal 10 jaar zelf doen. Ik heb al meer van dat soort initiatieven gezien en die stopten al na 2 jaar.

 • Renate

  De boeren kunnen beter de natuur en milieufederaties helpen met hun omslag. Malloten.

 • john***

  allemaal veel ambities maar als de subsidiepot leeg is of er geen handjes meer zijn die vrijwillig de arbeid verzorgen is het vlug bekeken..

 • @1

  Natuurmonumenten heeft grond genoeg, laten ze daar zelf een boerderij beginnen met een natuur-inclusieve bedrijfsvoering, eens zien of ze er na 5 jaar nog zitten zonder financiële ondersteuning.

 • kanaal

  het is voor alex wel een verdien model nu de rest nog.

 • agratax(1)

  Laten we als landbouw voor we de natuur afbranden eens gaan rekenen wat de gevolgen zijn van de natuur inclusieve landbouw. Na deze reken exercitie kunnen we de natuurorganisaties en de overheid onze medewerking aanbieden met bijbehorende rekening en opbrengst verlaging en extra risico voor de voedselzekerheid en voedselveiligheid. Als wij onze kant van de omslag duidelijk voor ogen hebben kan de andere partij Ja of Nee zeggen of de burgers voor houden dat er geen enkel voedselrisico zal zitten aan hun bio diversiteit hobby met alle gevolgen van dien.

 • Maas1

  Als je boerderij tegen dergelijke gebieden aanligt kan ik me wel voorstellen dat het een optie zou kunnen zijn, als ze met een aanbod komen.

 • veldzicht

  Het lijkt veel op het voorstel van de wolf aan de boer;Ik zal wel op je kippen passen door de vos bij je kippen weg te houden.Die natuur en milieufederaties zijn ook op geen enkele manier te vertrouwen en zijn er alleen maar op uit de boeren zover als mogelijk in de verdomhoek te drukken.

 • maxxim

  123 heeft groot gelijk ,waarrom beginnen zij zelf geen boerderij met veel regels en laag verdienmodel en arbeid en gezeur van Carola ,kunnen zij mooi als proef nog als kers op de taart weinig stikstof uitstoten,daarnaast ook nog veel grondbewerken voor natuur inclusief,zij praten veel over een ander maar doen zelf niets.

 • agratax(1)

  @maxxim. Het kan best zover komen dat de natuurorganisaties en de overheid zelf de voedselproductie ter hand moeten nemen, omdat de boeren en hun opvolgers er de brui aan geven en hun bedrijf aanbieden als uitbreiding van de nieuwe natuur. Of moet ik zeggen kunst natuur, waar de biodiversiteit compleet verstoord is wegens het beschermen van enkele soorten, die dan andere soorten doen verdwijnen.

Laad alle reacties (8)

Of registreer je om te kunnen reageren.