Premium
Annie van de Pas (van Natuur- en Milieufederaties): “Er zijn boeren die stappen vooruit willen zetten , en er zijn burgers die hen daarbij graag willen ondersteunen.” - Foto: Jack Tillmans AlgemeenAchtergrond

Initiatiefnemer Boer&Buur met Natuur: ‘Vliegwiel in beweging brengen’

Reacties

 1. Redactie Boederij schaam jullie om hier podium te bieden aan een freelance journalist en Natuur- en Milieufederaties …zijn jullie vergeten voor wie jullie staan..

  1. @ Aart van Cooten geeft dit maar eens de aandacht deze reactie is automatisch gemodereerd

 2. Hoor op reclame wel, beleggers gevraagd om gangbare landbouwgrond te kopen en zodoende voor uitputting te bewaren (inleg kan al vanaf 4000euro…, zou deze mevrouw ook bij die ‘Foute clubjes’ horen??

 3. Boeren met een vast salaris, al betaalde sociale premies en een mooi pensioen? Ik doe mee als het netto salaris boven de 8.000 euro per maand is. Voor jonge boeren die geen kapitaal hebben om een boerderij te beginnen is het echt een buitenkans. Waar zit mijn denkfout??

 4. Wat zijn de gevolgen van deze vorm van voedselvoorziening. Leidt tot twee verschillende landbouw vormen, kleinschalige Burger-Boer bedrijven die de aangsloten burgers moeten voeden en de voedselproducenten voor de burger met een klein budget? deze laatste bedrijven zullen grootschalig moet worden om de kleine marges goed te maken. voorbeelden in dezen zijn er te over in de landen waar C(ommunity)S(upported)A(griculture)
  bedrijven en de andere landbouwproducenten. De Mid en Far West in USA bestaat uit Grootschalige landbouw en rond de steden aan de kusten zien we meer CSA maar niet genoeg om al die miljoenen burgers te voeden. Timmermans in zijn glazen toren maar roep toeteren dat deze CSA de oplossing is voor de voedselvoorziening en natuur bescherming. Theoretisch heeft hij Gelijk, maar de praktijk zal ook hier weerbarstig zijn.

  1. Er zijn meerdere vormen van landbouw
   In het verleden, op dit moment en in de toekomst zal er diversiteit zijn.
   Wanneer boeren het zien zitten om bijvoorbeeld direct de samenwerking te zoeken met milieuorganisaties of groepen burgers, het is prima
   Zelf zie ik niets in kostprijs verhogende concepten
   Het is en blijft een nichemarkt.
   Mijn keuze is om kwalitatief goed voedsel te produceren. Het avontuur op nichemarkten laat ik over aan collega’s.

Beheer
WP Admin