Home

Nieuws 6 reacties

Bijna 1.000 reacties op wetsvoorstel stikstof

De extra openstelling van de internetconsultatie van het wetsvoorstel Stikstofreductie en Natuurverbetering heeft in een week meer dan 700 extra reacties opgeleverd. Op dinsdagmiddag 9 juni waren 940 reacties gegeven op het wetsvoorstel.

De internetconsultatie werd op verzoek van de Tweede Kamer vorige week met een week verlengd. Die verlenging heeft vooral extra reacties uit de hoek van de natuurbeweging opgeleverd. Het Wereld Natuur Fonds (WNF) heeft afgelopen week zijn leden en donateurs opgeroepen te reageren op het wetsvoorstel. WNF had daarbij een concepttekst opgesteld, die belangstellenden konden kopiëren en plakken op de website van de rijksoverheid.

Herstelmaatregelen natuur

Het wetsvoorstel waarin maatregelen worden opgenomen om de stikstofdepositie op natuurgebieden te verminderen en tegelijk ook herstelmaatregelen in de natuur uit te voeren, is een uitwerking van de kabinetsbrief van 24 april. Volgens de kabinetsplannen wordt tot 2030 de stikstofneerslag in natuurgebieden zodanig verminderd dat de helft van de kwetsbare natuur in een zodanige stikstoftoestand komt, dat er geen schade meer optreedt.

De internetconsultatie is nog open tot en met woensdag 10 juni. In de eerste week werden ongeveer 190 reacties gegeven.

Lees alles over het stikstofbeleid in dit dossier. En Gezond koeien voeren met minder eiwit: hoe doe je dat? Kijk gratis het webinar hierover terug

Laatste reacties

 • bankivahoen

  Waarvan 850 met een voorgedrukt riedeltje door wakker dier en consorten.

 • mts_kuijpers

  Je zou toch mogen verwachten dat LTO, FDF, POV en nog meer van deze afkortingen hetzelfde zou doen voor haar leden.

 • nvanrooij1

  Ze hebben nog een dag de mogelijkheid

 • Allert

  Een rijke biodiversiteit bevordert ook natuurlijke vijanden waardoor wij als boer minder gebruik hoeven te maken van gewasbeschermingsmiddelen. M.a.w. het steunen van het WNF levert ons allen direct voordelen op.
  Hopende dat u de logica begrijpt. Zo niet dat wordt het eens tijd dat u eens een cursus plantenfysiologie en bedrijfseconomie gaat volgen.

 • kleine boer

  @Allert hoe is het met de biodiversiteit op het industrie terrein is dat beter of slechter geworden nadat het eerst landbouwgrond was....

 • Gat

  En een rijke biodiversiteit zorgt eveneens voor meer nadelen. Wat een gelul. Alsof meer biodiversiteit de wereld zal redden.
  Vertel dat op plekken waar nu asfalt, huizen en hallen staan. Of is biodiversiteit bij jou allert, een andere kleur sandwich paneel?
  Ken boeren met bloemenrand, daar groeit echt niks beters en zeker niet minder plagen. Enigste ze krijgen meer subsidie, en het is voor de fietsers, om foto's te maken.
  Elk jaar opnieuw inzaaien, over duurzaam gesproken! En in die droge grond is het dit jaar helemaal mislukt. Verkwisting van belasting centen. Maar wel meer mensen naar de voedselbank. Proficiat!

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.