Home

Nieuws 18 reacties

Slachterij Van Rooi Meat gesloten vanwege corona

Slachterij Van Rooi Meat in Helmond (N.-Br.) is in ieder geval tot en met aanstaande dinsdag dicht.

Dat besluit heeft de Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost donderdagavond genomen. Uit een steekproef door de GGD onder 130 mensen medewerkers, zijn 21 medewerkers positief getest op het coronavirus (16%). Volgens de Veiligheidsregio geven de testresultaten aan dat het risico bestaat dat het betreffende bedrijf een brandhaard is of op korte termijn kan worden van het virus. De steekproef werd uitgevoerd naar aanleiding van 3 positieve testen onder 43 medewerkers van de NVWA en KDS.

Huisgenoten ook 2 weken in quarantaine

De NVWA en KDS hebben aangegeven dat hun medewerkers de komende dagen uit voorzorg niet werken op het bedrijf. “Voor hen en voor alle andere medewerkers geldt dat werkzaamheden pas hervat kunnen worden als dat veilig is”, aldus de Veiligheidsregio. Wanneer dat is, is nog niet duidelijk. Bij Van Rooi werken ongeveer 1.700 mensen.

De positief geteste medewerkers en hun huisgenoten moeten 2 weken in quarantaine. Een hotellocatie in de regio is hiervoor beschikbaar gesteld.

Exterieur van Van Rooi Meat. Het slachthuis moet op last van de Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost tot 2 juni dichtblijven, nadat opnieuw medewerkers positief testten op het coronavirus. - Foto: ANP
Exterieur van Van Rooi Meat. Het slachthuis moet op last van de Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost tot 2 juni dichtblijven, nadat opnieuw medewerkers positief testten op het coronavirus. - Foto: ANP
Lees meer over het coronavirus in dit dossier.

Download op FoodAgribusiness.nl de gratis whitepaper Het vaccin voor jouw business en kijk de webinars over ondernemen in coronatijd terug:

Hoe creëer ik financiële ruimte in tijden van crisis?
Wat is het effect van corona op de afzetketen?
Kansen zien in tijden van crisis

Laatste reacties

 • ghsmale

  Paniek voetbal,
  dat ze sommige verzorgingstehuizen nog niet hebben geruimd.
  Het is pas voorbij als 100% van de bevolking positief getest is .

 • grolschzetor

  Distributiecentra worden niet gecontroleerd. Och och 1 zeidige controle

 • FvZ

  gewoon weer boertje pesten

 • Deo de Wit

  Zéker meten met meerdere maten.
  Er zijn nog helemáál géén cijfers vd besmetting onder de totale populatie in NL.
  Het heeft er inderdaad alle schijn van dat de NVWA dit aangrijpt om van Rooij ns flink dwars te zitten, onder het mom van volksgezondheid.
  Waarschijnlijk een kansloze hoop dat er kamervragen over gesteld gaan worden.

 • Alco

  Ik zie het ook als een vies zaakje.
  Juist de Wit.
  Er zijn helemaal geen cijfers van de totale bevolking.
  Laat staan over de cijfers van de arbeidsimmigranten die werken in de kassen e.d.

 • porky power

  Het hele corona gebeuren is al minstens 10 weken aan de gang nooit iets vernomen dat het niet goed zou wezen in de slachthuizen of dat de busjes te vol zitten met huisgenoten die zelf naar ik aanneem ook kunnen nadenken en.nu overal is het virus op zijn retour dan is het toch een raar verhaal als er nu van alles mis zou zijn bij de slachthuizen waarom Word er alleen daar getest en nauwelijks onder ziekenhuis personeel dit heet meten met twee maten

 • varken23

  Opvallend dat alleen varkensslachterijen gesloten (gecontroleerd) worden, wat is het verschil? • bpm

  Wat hier gebeurt is een regelrechte heksenjacht op de vleesindustrie, georganiseerd door de linkse lobby achter een krop sla.
  Idd zoals al vaker vermeld, er zijn geen testresultaten van de hele populatie. Hoe kun je dan met een pcr test suggereren dat er een ''brandhaard'' ontstaat. Die test geeft alleen aan virus wel of niet aanwezig. Volgens mij hebben we het hier over de groepsimmuniteit van Rutte. Test eens op een verpleegafdeling of in een ziekenhuis, dan kan het zorgpersoneel met verlof!!

 • vaarkamp

  Eerst nvwa medewerkers besmet: en daarna pas virus gevonden bij slachterij personeel? Wie heeft wie dan besmet?

 • Vhouder

  zouden ze bij een besmette vakkenvuller ook de plaatselijke albert hein sluiten denk het niet

 • Johnny Hogenkamp

  Of je het nu heksenjacht of razzia wilt noemen, de zogenoemde veiligheidsregio's willen elkaar graag tonen wie de langste heeft. Alleen al die burgemeester Ton Heerts, die gewichtig zijn eigen promotie persconferentie optuigt rondom de zo door hem verfoeide slachterijen. Oud voorzitter FNV en PVDA politicus, met dat soort lieden ben je geen vijanden meer nodig. Als ze ook maar iets moreel besef zouden hebben, gingen ze nu bij alle bedrijven, inclusief zorginstellingen, steekproeven houden en publiceren.

 • varken23

  ad.nl/rotterdam/rotterdam-treurige-koploper-in-coronacrisis-opnieuw-meeste-positieve-testen-in-week-tijd~a6da17d2/

  Waar werken de mensen die in Rotterdam positief getest zijn? Hebben ze die bedrijven ook opslot gegooid?

  Rotterdam is een brandhaard voor het coronavirus.

 • Alco

  Zo is het Johnny.
  Maar er zijn zelfs boeren die hier schrijven dat het wel een slachthuizen probleem is omdat in kassen het probleem zgn. niet voordoet.

 • rverheij

  Kan tjeerd weer lekker roeptoeteren , eerst halveren , nu fokverbod.

 • drikhend

  Het is een probleem van de overheid zelf . Wat ze nu gaan misbruiken en een ander de problemen aan laten pakken die ze zelf nooit hebben durven aanpakken . Ze weten verdomd goed hoe de gast arbeiders gehuisvest zijn . Dat dit lang niet altijd aan de minimale voorwaarde voldoet . Het reizen is een corona maatregel waar eigenlijk makkelijk aan voldaan kan worden . Zal altijd meer kosten . Maar het huisvesting probleem heeft niets met corona te maken . Het is nu alleen een probleem geworden met corona . Maar dit had helemaal niet gehoeven als ze dit niet jaren gedoogd hadden . Maar ingegrepen waar nodig . Ze hebben zelf het huisvesting probleem mee overeind gehouden door niet te handhaven . En nu leggen ze dat maar even bij de enkele bedrijven neer . In dit geval vlees industrie . Dit probleem is dus mede ontstaan door zwak handhavend optreden van de overheden hoog en laag . En nu misbruikt om zaken recht te trekken om zelf uit vizier van publiek te blijven .En hopen dat bedrijven dit oplossen zodat ze zich zelf niet de kleren scheuren .

 • Gerard Groot Koerkamp

  Als je de situatie in een slachthuis wilt weten moet je niet alleen op het virus testen maar ook op antistoffen.Misschien hebben er wel heel veel werknemers al antistoffen en is dit niet een nieuwe uitbraak maar misschien wel de laatsten die besmet zijn.Het zal me niet verbazen dat anderhalve maand geleden al lang het virus in de slachthuizen aanwezig was evenals in vele andere sectoren waar ook veel mensen aan de lopende band werken.Dit is weer een onderzoek zonder enige logica en zegt niets over de huidige situatie,wanneer niet allen ook op antistoffen worden getest.Het is een hetze tegen de vleesindusstrie.

 • drikhend

  Juist Gerard . Want in andere sectoren leven deze arbeiders onder dezelfde omstandigheden en de werkomstandigheden zijn of waren ook niet anders . Verder is het onbegrijpelijk dat de uitzend bureaus die hier bij betrokken zijn en de huisvesting aanbieden aan deze mensen tegen goed geld niet voldoen aan de eisen die gesteld zijn niet ook stil gelegd worden . Zij zijn ook een partij die risico veroorzaken en niet alleen in de vlees industrie . Het is allemaal beetje verbazing wekkend . Veel mensen krijgen het idee dat er veel gepraat en geschreven wordt . Maar dat er niemand echt weet hoe het zit en wat precies te doen . En dan zou je als leek denken wat in de vlees industrie speelt speelt elders waar veel mensen bij elkaar werken toch ook . En betwijfel dat daar overal alles in orde is . En dat er daar ook mensen zijn die ook wel eens in de vlees industrie of waar dan ook werken via uitzend bureaus . En dan kan de indruk ontstaan dat er met meerdere maten gemeten wordt en dat allemaal niet ze heet is als de soep opgediend wordt . Daarin schuilt gevaar dat de rest denk dat zij vrij uitgaan en dan is het effect van alle maatregelen zo te niet gedaan . Nu is de kans om uitzend bureau en huisjes melkers flink aan te pakken . Nu leg je de aanvoer van zogenaamde risico medewerkers bij bepaalde bedrijven stil . Terwijl je de kraan open laat staan bij de uitzend bureaus . En die leveren deze mensen wel weer ergens anders aan. Dus dweilen met de kraan open .


 • string

  Het heeft helemaal niets te maken met ons veiligheid en welzijn. Er is een plan voor 1 Europa en dus 1 centrale macht. Dat staat al beschreven in (Volgens mij) het verdrag van Rome. Het is aan het mislukken. Brexit , boeren protesten, gele hesjes, enz. Corona wordt gebruikt als angst en dwang middel om het klootjes volk onder controle te krijgen en onder controle te houden, het zou mij niet verbazen dat we met een maand of drie weer in lock down zitten . De bange mensen en de mensen die niet bang zijn met betrekking tot corona, strijden ook nog eens tegen elkaar. Lekker handig, verdeeldheid. Een kat in het nauw maakt vreemde sprongen.

Laad alle reacties (14)

Of registreer je om te kunnen reageren.