Home

Nieuws 5 reacties

Schouten kijkt naar doorberekening kosten NVWA

De kostentoerekening door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) aan het bedrijfsleven zal opnieuw worden bekeken.

Landbouwminister Carola Schouten zegt in een brief aan de Tweede Kamer dat ze het kostprijsmodel, op basis waarvan werkelijke kosten van diensten en producten van de NVWA bij het bedrijfsleven in rekening worden gebracht, zal heroverwegen.

Ze geeft aan dat het huidige model, dat in 2014 in overleg met het bedrijfsleven tot stand is gekomen, grofmazig is en weinig ruimte biedt om maatwerk te leveren voor verschillende sectoren. De minister zegt dat ze van plan is om vanaf volgend jaar vanuit de overheid € 6 miljoen minder bij te dragen aan de kosten van keuringen en inspecties die in rekening worden gebracht bij het bedrijfsleven.

Evaluaties

In een andere brief over de NVWA constateert de minister dat de vraag vanuit politiek en maatschappij niet aansluit bij wat de NVWA kan leveren. Dat komt naar voren uit de evaluaties over de situatie bij de NVWA,

Landbouwminister Carola Schouten schrijft dat de verbeteringen bij de NVWA in kleine stapjes worden gezet waarbij het werk en het vak van toezicht weer centraal staan. Medewerkers gaan zelf ‘voorop in de verbetering en professionalisering van hun eigen werk en vak’, aldus de minister.

Schouten geeft aan dat de de veranderingen bij de NVWA tijd nodig hebben, waarbij beleidsmakers, NVWA en de politiek gezamenlijk moeten optrekken.

Laatste reacties

 • boerderij12

  dus nog meer doorberekenen aan veehouder,waanzinnig

 • ????

  - Deze reactie is verwijderd door de beheerder, omdat deze niet voldeed aan de regels. -

  Boerderij.nl is een professionele, serieuze website voor en over de landbouw. We zijn een community website, we hechten er waarde aan dat onze bezoekers ook hun inbreng hebben. We streven naar een goede, open discussie onder onze artikelen. Een discussie mag daarbij gerust pittig zijn, maar we gaan op ons platform wel met respect met elkaar om. De wet en algemene fatsoensnormen worden gerespecteerd en schelden of anderen zwart maken is uit den boze.

  Reactie gewijzigd door een beheerder

 • haj146

  Absurde tarieven voor 2e rangs dierenartsen of zelfs nog minder. Dit houdt pas op wanneer de laatste boer het licht uit doet... gekkenwerk

 • deB.


  Ze is er helemaal niet voor de boer.....Alles wat ik lees in de afgelopen tijd, is bashen en negatief....Wat een mens. Wolf in schaapskleren, om maar bij de tijd te blijven

 • kanaal

  zinloze regels moet ze zelf maar betalen, en dat zijn de meeste.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.